Μενέντεζ: H Tουρκία δεν είναι έμπιστη - Λυπάμαι που άναψε φως για πώληση f-16

H Tουρκία βρίσκεται πιο κοντά στην απόκτηση των μαχητικών αεροσκαφών F-16  μετά και την απόρριψη από την Γερουσία του ψηφίσματος  που είχε καταθέσει ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, Ραντ Πολ, με το οποίο ζητούσε να μην εγκριθεί η συμφωνία .

Κατά της πώλησης των F-16 τάχθηκε και ο Μπομπ Μενέντεζ, πρωην Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων ο οποίος σε ανάρτηήσ του στο X  τονίζει την ανάγκη για μεγαλύτερες δεσμεύσεις από την Κυβέρνηση Ερντογάν. 

«Σήμερα, στάθηκα σταθερός ενάντια στην πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16, σχετικού εξοπλισμού και πυρομαχικών

στην Τουρκία. Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, η Τουρκία δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη που απαιτείται για να προχωρήσει αυτή η συμφωνία.

Αντίθετα, ο Ερντογάν έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένα ότι δεν θα σταματήσει τις απειλές του κατά των γειτονικών συμμάχων του ΝΑΤΟ ούτε θα αρχίσει να ενεργεί όπως θα έπρεπε ένας έμπιστος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών. Επιπλέον, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την τουρκική κυβέρνηση και ο αυξανόμενος αυταρχισμός του την καθιστούν ασταθή και αναξιόπιστο εταίρο. Λυπάμαι που το πράσινο φως αυτής της πώλησης από την κυβέρνηση Μπάιντεν δεν επεδίωξε μεγαλύτερες διαβεβαιώσεις από την Τουρκία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τον τερματισμό της επιθετικότητας κατά των γειτόνων της».

Today, I stood firm against the sale of F-16 fighter aircrafts, associated equipment, and munitions to Turkey. Let me be clear, Turkey has not earned the trust necessary for this deal to proceed. (1/3)

— Senator Bob Menendez (@SenatorMenendez) February 29, 2024
Keywords
Τυχαία Θέματα