Σε συνεδρίες της ΚΣΣΕ στο Παρίσι ο Γ. Λουκαΐδης

Ο Γιώργος Λουκαΐδης, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας στην ΚΣΣΕ, μεταβαίνει τη Δευτέρα στο Παρίσι, για να συμμετάσχει σε συνεδρίες της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της ΚΣΣΕ και της Επιτροπής Παρακολούθησης της Τήρησης των Υποχρεώσεων και Δεσμεύσεων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 4 και 5 Μαρτίου 2024.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας, ο Εισηγητής για το θέμα της Αμμοχώστου, Piero Fassino,

θα ενημερώσει την Επιτροπή για την πρόσφατη επίσκεψη εργασίας του στην Άγκυρα. Θα συζητηθούν επίσης, η αίτηση ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, η προστασία των προασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν, οι σχέσεις μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στα δημοκρατικά πολιτεύματα και ο θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι στη Ρωσία.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας της Επιτροπής Παρακολούθησης της Τήρησης των Υποχρεώσεων και Δεσμεύσεων των κρατών μελών του ΣτΕ, θα συζητηθεί η πορεία συμμόρφωσης αριθμού κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις έναντι του Οργανισμού.

Τον κ. Λουκαΐδη θα συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Γαβριέλλα Μαραγκού.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα