Δημοσκόπηση Σημερινής για απαξίωση πολιτών στη δικαιοσύνη

Μεγάλη δημοσκόπηση για την κρίση θεσμών, που αποτυπώνει την απαξίωση των πολιτών στην κυπριακή δικαιοσύνη αλλά και την απαισιοδοξία για το μέλλον της κυπριακής δημοκρατίας θα παρουσιάσει η Κυριακάτικη "Σημερινή".

Ειδικότερα, αγανακτισμένος και απογοητευμένος ο κυπριακός λαός παρακολουθεί τις καταιγιστικές εξελίξεις που ακολούθησαν τη συνεντευξη Τυπου του Γενικού Εισαγγελέα για το πόρισμα της έρευνας Καλλή.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου φέρεται να διέπραξε τα αδικήματα του δεκασμού

και της δωροληψίας.

Τα συμπτώματα αυτής της οξύτατης κρίσης θεσμών και η απαξίωση των πολιτών στους θεσμούς, την κυβέρνηση και την πολιτεία αποτυπώνονται στα αποτελέσματα μεγάλης δημοσκόπησης που διενέργησε για την Κυριακάτικη «ΣΗΜΕΡΙΝΗ», το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Δύο σημεία, αποτυπώνουν σημαντικά ευρήματα της δημοσκόπησης.

1. Μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, η πλειοψηφία των πολιτών με ποσοστό 83% υποστηρίζει ότι ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Ρίκκος Ερωτοκρίτου, πρέπει να παραιτηθεί.
Για την περίπτωση του Γενικού Εισαγγελέα η άποψη αυτή εκφράζεται από το 38%.
Όσον αφορά την απομάκρυνση των δύο από τα καθήκοντα τους, το 21% υποστηρίζει την απόσχιση του Γενικού Εισαγγελέα ενώ όσον αφορά τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, το ποσοστό ανέρχεται στο 10%.

Η διαφορά στην αντίληψη των πολιτών για τους δύο αξιωματούχους καθίσταται σαφής από το γεγονός πως το 41% θεωρεί ότι ο Κώστας Κληρίδης πρέπει να παραμείνει στη θέση του ενω την άποψη αυτή έχει για τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου μόνο το 7%.

2.Το δεύτερο σημείο αποτυπώνει την απογοήτευση και την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς, αφού μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις σκανδάλων και διαφθοράς, 8 στους 10 δηλώνουν απαισιόδοξοι για το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόνο 2 στους 10 πολίτες αντικρίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Στη δημοσκόπηση δίνονται απαντήσεις για τον βαθμό εμπιστοσύνης των πολιτών στην Κυπριακή Δημοκρατία, τον Νίκο Αναστασιάδη, τον Αρχιεπίσκοπο και τους Αρχηγούς των κομμάτων.
Επίσης οι πολίτες τοποθετούνται και για το εάν συμφωνούν ή όχι με την αντίδραση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου να αμφισβητήσει το πόρισμα Καλλή, αλλά και την θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα ότι βρίσκεται στο στόχαστρο του κατεστημένου της Λευκωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα