Δημόσιες Σχέσεις: η παραδοσιακή διαφήμιση πέθανε

Οι Δημόσιες Σχέσεις βάση όλων των επιστημονικών ιστορικών πηγών είναι η επιστήμη πάνω στην οποία βασίστηκαν όλες οι εφαρμογές του σύγχρονου Μanagement ( Marketing / Διαφήμιση / Sales / Branding / Human Resources / Risk Management / Διαχείριση Συγκρούσεων / Δεξιότητες Διαπραγματεύσεων ) όλες ...

Το Marketing : Δίνει τα προιόντα τα οποία ζητά η αγορά .Εκπληρώνει ανάγκες – απαιτήσεις των ανθρώπων , βλέπει τις συνήθειες και τις τάσεις της αγοράς.Τοποθετεί τα προιόντας στις κατάλληλες

θέσεις και λειτουργεί ώστε να τα διαφοροποιήσει .

Η Διαφήμιση : Προβάλλει προιόντα και υπηρεσίες . Πρέπει να κατατοπίζει και να καθοδηγεί τον καταναλωτή στην επιλογή των προαφερόμενων αγαθών .Είναι ένας σημαντικός παράγοντας της οικονομικής δραστηριότητας .

Διαφήμιση και Marketing είναι σημαντικοί παράγοντες της οικονομικής ανάπτυξης .

Οι Δημόσιες Σχέσεις : Τροφοδοτούν το Marketing με στοιχεία από το κοινωνικό περιβάλλον. Κάνουν το περιβάλλον δεκτικό και πρόσφορο ώστε να εργαστεί το Marketing .Ανοίγουν το δρόμο για κάθε διαφημιστική καμπάνια , γιατί εάν μία επιχείρηση έχει κακή εικόνα και φήμη, τότε η οποία διαφήμιση της δεν θα έχει αποτελεσματικότητα .
Οι Δημόσιες Σχέσεις καταστέλουν τις αρνητικές απόψεις της κοινής γνώμης καθώς οι άνθρωποι δεν αγοράζουν προιόντα ή υπηρεσίες αλλά τη φήμη και το καλό όνομα της επιχείρησης .Ανεβάζουν το γόητρο της επιχείρησης .Οι Δημόσιες Σχέσεις καθιερώνουν κοινωνικά μία επιχείρηση με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για να γίνει δεκτή η διαφήμιση .

Οι Δημόσιες Σχέσεις κάνουν την επιχείρηση να πουλά τα προιόντα και τις υπηρεσίες της .

Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι επάγγελμα επιστημονικό που δρά με έναν συγκεκριμένο τρόπο .

Οι Δημόσιες Σχέσεις σχεδιάζουν μία σαφή στρατηγική , με σαφή στόχο και συγκεκριμένες τακτικές .

Οι Δημόσιες Σχέσεις δημιουργούν την εικόνα , αληθινή και αξιόπιστη αλλά και τη φήμη των επιχειρήσεων .

Οι επαγγελματίες στις Δημόσιες Σχέσεις εργάζονται συνεχώς γιατί «καίγονται» για να προσφέρουν ήθος και κέρδος .

Η παραδοσιακή διαφήμιση έχει χάσει τον δρόμο της .Πλέον δεν πουλά προιόντα ή δεν εστιάζει στρατηγικά σε αυτή τη λογική αλλά ασχολείται με τον εντυπωσιασμό χωρίς όμως αυτός να φέρνει αποτελέσματα .

Σκοπός κάθε διαφημιστικού μηνύματος είναι ρητά να οδηγήσει τους καταναλωτές στο να αγοράσουν το προιόν προβάλοντας και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να το αγοράσουν . Συχνά όμως βλέπουμε τα διαφημσιτικά μηνύματα να είναι εκτός δομικής στρατηγικής .Ξεκινούν με ιστορίες , οι οποίες είναι μακριά από το κεντρικό μήνυμα του προιόντος για να καταλήξουν να αναφέρουν ένα σλόγκαν επίσης μακριά από το προιόν , κάνοντας μας πολλές φορές , ειδικά θα έχετε προσέξει εάν παρακολουθούμε δύο άνθρωποι την ίδια διαφήμιση να κοιτάμε ο ένας τον άλλον με απορία .

Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι στρατηγικά άρρηκτα συνδεδεμένες με την επιχειρηματική κερδοφορία . Τα κέρδη από την εφαρμογή των Προγραμμάτων Δημοσίων Σχέσεων είναι ορατά .

Οι Δημόσιες Σχέσεις εξ’ορισμού δεν μπορούν να φύγουν από τον βασικό τους προσανατολισμό ο οποίος είναι η επιχείρηση να κερδίζει μέσω της κοινωνικότητας, της εικόνας της , της φήμης της και των σχέσεων εμπιστοσύνης που δημιουργούν οι άνθρωποι της με όλες τις ομάδες κοινών .

Οι Marketers και οι διαφημιστές , έχουν χάσει την επαφή τους με τη βασική στρατηγική της κάθε επιχείρησης, η οποία είναι και πρέπει να είναι αυτή να κερδοφορεί . Οι διαφημιστές δημιουργούν τέχνη – ποίηση – λογοτεχνία – αφήγηση ( storytelling ) αλλά όχι κέρδη ή όχι τα κέρδη που θα έπρεπε να πετυχαίνουν . Τα διαφημιστικά μηνύματα και οι εμπορικές ενέργειες είναι απαραίτητα αλλά όταν δίνουν κέρδη , όταν αυξάνουν τις πωλήσεις , στην πράξη .
Η εργασία κάθε Marketer και κάθε διαφημιστή είναι να οδηγήσουν τους καταναλωτές στην αγορά των προιόντων τους .

Στην εποχή μας έχει δαιμονοποιηθεί το κέρδος των επιχείρησεων , αυτός όμως είναι ο μόνος τρόπος ευημερίας κάθε κοινωνίας . Εάν μία επιχείρηση ευημερεί και βέβαια κερδοφορεί τότε μαζί της ευτυχούν και οι άνθρωποι της και εάν η επιχείρηση συνεχίζει να επενδύει τότε ευημερούν και άλλοι άνθρωποι κ.ο.κ

Σαφώς και είναι απαράδεκτο το κέρδος όταν είναι ανήθικο και είς βάρος έστω και ενός εργαζόμενου ή οποιουδήποτε ανθρώπου .Οι Δημόσιες Σχέσεις καταδικάζουν κάθε παρόμοια λογική . Όμως το κέρδος όταν είναι αποτέλεσμα στρατηγικής επικοινωνίας και εύρυθμης λειτουργίας κάθε επιχείρησης , είναι η μόνη πηγή προόδου και ευημερίας των κοινωνιών .

Οι Δημόσιες Σχέσεις με στρατηγικό – επιστημονικό – συγκεκριμένο τρόπο , είναι πάντα άρρηκτα συνδεδεμένες με το κέρδος της επιχείρησης , το οποίο βέβαια είναι προιόν της εξυπηρετικότητας της , του ήθους της , των ειλικρινών συμπεριφορών των ανθρώπων της , των σχέσεων εμπιστοσύνης .

Εάν μία αντιπροσωπεία πουλήσει ένα αυτοκίνητο λόγω του πωλητή της ο οποίος εκπαιδεύτηκε από έναν Σύμβουλο στις Δημόσιες Σχέσεις να είναι ανθρώπινος στην πώληση , ηθικός – ειλικρινής – εξυπηρετικός – συνετός – ψύχραιμος – να υπηρετεί τον αγοραστή , αυτό δεν είναι κέρδος από τις Δημόσιες Σχέσεις ;

Οι Δημόσιες Σχέσεις ΔΕΝ είναι επιλογή κάθε επιχείρησης , είναι υποχρέωση της .

Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι απαραίτητες σε κάθε γωνιά κάθε επιχείρησης .
Στην τηλεφωνήτρια που θα απαντήσει με τρόπο που θα δώσει καλή ή κακή εικόνα , στον λογιστή που θα πείσει ή θα εκνευρίσει τους πελάτες να πληρώσουν , στους πωλητές που βγαίνουν έξω και δημιουργούν την εικόνα της επιχείρησης , στον Διευθύνοντα Σύμβουλο που θα εντυπωσιάσει ή θα απογοητεύσει , στους τρόπους και τις αξίες των στελεχών υποδοχής από τα οποία εξαρτάται το εάν θα επιστρέψουν οι πελάτες ή θα εξαφανιστούν για πάντα .

Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι η επιστήμη από το παρελθόν , πάνω στην οποία «χτίστηκε» όλο το σύγχρονο Management , λειτουργούν άριστα στο παρόν , και δημιουργούν το μέλλον της ευημερίας των επιχειρήσεων των ανθρώπων τους και των κοινωνιών .

Keywords
Τυχαία Θέματα