Ξυλοδαρμός πολίτη από αστυνομικούς έρχεται ξανά στο φώς

Υπέρμετρη βία και κακομεταχείριση από τέσσερις συνολικά αστυνομικούς δέχθηκε πολίτης, ο οποίος αθωώθηκε χθες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Η νέα υπόθεση βίας από αστυνομικούς έρχεται στο φως της δημοσιότητας, λίγες μέρες μετά την καταδίκη δυο αστυνομικών οι οποίοι ξυλοκόπησαν πολίτη, στα κρατητήρια της Πόλης Χρυσοχούς στην Πάφο.

Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν τον Αύγουστο του 2013 στο κέντρο της Λευκωσίας όταν ο κατηγορούμενος, βρέθηκε σε κατάστημα

όπου εργαζόταν αφότου ενημερώθηκε ότι εκτυλισσόταν κλοπή. Στο κατάστημα βρέθηκε τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και η κόρη του.

Όταν ο ένας εκ των ληστών επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη με κλωτσιές ο 28χρονος τότε υπάλληλος επενέβη στην σκηνή προκειμένου να απελευθερώσει τον εργοδότη του.

Σε αυτή την στιγμή, ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς που βρίσκονταν στον χώρο, ισχυριζόμενος ότι βρισκόταν σε άμυνα, επιτέθηκε στον 28χρονο προκαλώντας του σοβαρά τραύματα. Ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι ο 28χρονος τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και βρισκόταν σε εκτός ελέγχου κατάσταση.

Το Δικαστήριο στέλνει την υπόθεση Γενικό Εισαγγελέα

Η νέα υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη από αστυνομικούς ενισχύει περαιτέρω το επικριτικό κλίμα που υπάρχει προς την αστυνομία.

Η δικαστής του Επαρχιακού, Γεωργία Κορφιώτη μετά την αθώωση των κατηγορουμένων έδωσε οδηγίες όπως η απόφαση σταλεί στον Γενικό Εισαγγελέα για να εξεταστεί το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από πλευράς αστυνομικών.

Αγγελίδης: Η υπόθεση θα διερευνηθεί από Αστυνομία

Παρέμβαση στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι για την υπόθεση, έκανε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης. Ο κ.Αγγελίδης ανέφερε ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση ζήτησε σχετική ενημέρωση ο Αρχηγός Αστυνομίας. Ο κ.Αγγελίδης, σημείωσε ότι η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου για την υπόθεση, θα μελετηθεί από την Αστυνομία προτού πάει στον Γενικό Εισαγγελέα.

Ο κ.Αγγελίδης εξάλλου τόνισε ότι η υπόθεση δεν είναι πρόσφατη. Τότε σημείωσε, όταν έγινε το περιστατικό ο εν λόγω πολίτης είχε υποβάλει παράπονο στην Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας. Ο τότε Γενικός Εισαγγελέας συμπλήρωσε ο Εκπρόσωπος, αποφάνθηκε ότι δεν δικαιολογείτο ποινική δίωξη αλλά εντοπίστηκαν πειθαρχικά αδικήματα για τα οποία Αστυνομικός βρίσκεται υπό πειθαρχική διερεύνηση.

Οι λεπτομέρειες και οι μαρτυρίες θα μελετηθούν από την Αστυνομία ανέφερε, και στην συνέχεια θα αποσταλεί το πόρισμα στην Γενική Εισαγγελία.

Keywords
Τυχαία Θέματα