Σημαντικές συναντήσεις Χριστοδουλίδη σε Ν.Υόρκη-Ουάσιγκτον

Σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν, ότι ο κ. Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ στις 2 Ιουνίου και η επίσκεψη του κρίνεται ως άκρως σημαντική, αν αναλογιστεί κανείς τις εξελίξεις των τελευταίων

ημερών, σε Κυπριακό και Οικονομία.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα βρεθούν μεταξύ άλλων, το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας, θέματα ενέργειας, επενδύσεων αλλά και η οικονομική πτυχή της επίλυσης του Κυπριακού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, θα έχει προγραμματισμένες επαφές σε Ηνωμένα Έθνη, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Κογκρέσο και το Γραφείο του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, όπως αναφέρουν οι πηγές μας.

Αναμένεται επίσης εκτός απροόπτου, να επισκεφθεί το IMF για να ενημερωθεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μελέτη για την οικονομική πτυχή της επίλυσης του Κυπριακού.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για προγραμματισμένες συναντήσεις μεταξύ άλλων με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Τζέφρι Φέλντμαν, αλλά και με τον Υφυπουργό των ΗΠΑ σε θέματα ενέργειας.

Η επιστροφή του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στην Κύπρο, αναμένεται στις 10 Ιουνίου.

Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ο Ιωάννης Κασουλίδης

Για τη Νέα Υόρκη θα αναχωρήσει και ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, όπου θα έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, κ. Μπαν κι Μουν.

Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί πριν από τα συμβάντα της Κωνσταντινούπολης. Θέμα της συνάντησης είναι η προώθηση της υποψηφιότητας Ανδρέα Μαυρογιάννη, για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση για την Προεδρία της 71ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στη συνάντηση αναμένεται να προστεθεί και η παρουσία Ακιντζί στη Σύνοδο ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη και η κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Γ.Γ του ΟΗΕ, παρά τις εξηγήσεις που ήδη έδωσε ο Μπαν κι Μουν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα