Αλίκη και Νέστωρ Τέλλογλου – Συλλέκτες και Δωρητές

O θεσμός της Διάλεξης της Τετάρτης της Λεβεντείου Πινακοθήκης φιλοξενεί την 1η Ιουνίου στις 19:30 την Αλεξάνδρα Βουτυρά, Γενική Γραμματέα του Δ.Σ. του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.

Η κυρία Βουτυρά θα παρουσιάσει την Αλίκη και τον Νέστωρ Τέλλογλου, δύο ξεχωριστούς ανθρώπους, οι οποίοι έθεσαν σκοπό ζωής τους την προσφορά στην παιδεία και τον πολιτισμό του τόπου τους. Γι’ αυτό αποφάσισαν η μεγάλη δωρεά των συλλογών

τους αλλά και ολόκληρης της περιουσίας τους να γίνει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με αφορμή την έκθεση «Αλίκη και Νέστωρ Τέλλογλου – Συλλέκτες και Συλλέγειν», η οποία πραγματοποιείται στην Λεβέντειο Πινακοθήκη μέχρι 5 Σεπτεμβρίου 2016 και όπου εκτίθεται ένα χαρακτηριστικό τμήμα της συλλογής των για τη νεοελληνική τέχνη, θα παρουσιαστεί η προσωπικότητα των ιδρυτών και δωρητών, η ιστορία της συλλογής τους, που οδήγησε στη δημιουργία του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών με τον συγκεκριμένο προσανατολισμό σε εκθέσεις και δράσεις που σχετίζονται με την εκπαίδευση.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Επικοινωνήστε στο 22668838, Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-16:00 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@leventisgallery.org.

Keywords
Τυχαία Θέματα