Διεθνής Διάσκεψη για θύματα θρησκευτικής ή εθνοτικής βίας

«Διεθνής Διάσκεψη για τα θύματα θρησκευτικής ή εθνοτικής βίας στη Μέση Ανατολή» πραγματοποιείται σήμερα στο Παρίσι, υπό την αιγίδα των κυβερνήσεων της Γαλλίας και της Ιορδανίας.

Στη Διάσκεψη θα λάβει μέρος ο ΥΠΕΞ, Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος στην παρέμβασή του θα επικεντρωθεί στη σημασία προστασίας της ποικιλόμορφης πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της Μέσης Ανατολής, στη βάση και των σχετικών εμπειριών και διδαγμάτων της Κύπρου.

Η

Διάσκεψη θα επικεντρωθεί στην εξεύρεση πολιτικών λύσεων, με σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανεξαρτήτως εθνικής προέλευσης ή θρησκευτικών πεποιθήσεων και στην ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής, εθνοτικής και θρησκευτικής ποικιλομορφίας της Μέσης Ανατολής.

Οι άλλες δύο προτεραιότητες, που θα απασχολήσουν τη Διεθνή Διάσκεψη, είναι η ανταπόκριση στις άμεσες ανάγκες πληθυσμών, που βρίσκονται σε κίνδυνο με τη διευκόλυνση της ασφαλούς, εθελοντικής και μόνιμης επιστροφής των εκτοπισμένων και ο τερματισμός της ατιμωρησίας των ατόμων, που διέπραξαν εγκλήματα κατά πληθυσμών για εθνοτικούς ή θρησκευτικούς λόγους.

Keywords
Τυχαία Θέματα