Έφαγες μαυρισμένο αβοκάντο; Πόσο ασφαλές είναι για την υγεία σου;

17:53 9/6/2022 - Πηγή: iPop

Εάν είσαι λάτρης των αβοκάντο θα ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να τα διατηρήσεις, καθώς χαλάνε από την μία μέρα στην άλλη. Τα αβοκάντο μαυρίζουν πάρα πολύ γρήγορα, και μπορεί η πρώτη σου σκέψη να είναι να το πετάξεις, αλλά σε πληροφορώ πως όταν αλλάζει χρώμα δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχει χαλάσει! Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από αυτά είναι απολύτως ασφαλή για κατανάλωση και δεν αποτελούν απαραίτητα ένδειξη αλλοίωσης. Όπως λέει και η παροιμία, δεν πρέπει να κρίνεις ένα βιβλίο, ή ένα αβοκάντο, από

το εξώφυλλό του!

Παρόλα αυτά, επειδή είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικές, παρακάτω μπορείς να ενημερωθείς σχετικά με τους λόγους για του οποίους ένα αβοκάντο αλλάζει χρώμα, αλλά και για χρήσιμα tips ώστε να μπορείς να διαχωρίζεις πότε το αβοκάντο σου μπορεί να καταναλωθεί και πότε όχι.

Ένα «μαυρισμένο» αβοκάντο είναι πραγματικά ασφαλές για κατανάλωση;

Το αβοκάντο μαυρίζουν λόγω της φυσικής χημικής αντίδρασης γνωστής και ως ενζυματικό καφέ χρώμα. Μπορεί, μάλιστα, να υπάρχουν μερικές διαφορετικές αιτίες που οδηγούν στην αλλαγή χρώματός του.

Το εσωτερικό μαύρισμα της σάρκας συμβαίνει γενικά αφού κόψεις ένα αβοκάντο επειδή διαταράσσονται τα κύτταρα του φρούτου, απελευθερώνοντας ένζυμα που αντιδρούν με το οξυγόνο και άλλες ενώσεις του.

Αν και μπορεί να φαίνεται λίγο άσχημο, είναι απολύτως ασφαλές να φας ένα αβοκάντο που γίνεται καφέ αφού το κόψεις. 

Το μυστικό για να διατηρήσεις τα αβοκάντο σου φρέσκα για όσο περισσότερο χρόνο γίνεται

Πώς μπορείς να καταλάβεις εάν ένα αβοκάντο έχει πραγματικά χαλάσει;

Παρόλο που οι περισσότερες περιπτώσεις αλλαγής χρώματος ενός αβοκάντο είναι εντελώς ακίνδυνες, μπορεί να έχει όντως χαλάσει. Πώς μπορείς να καταλάβεις κάτι τέτοιο;

Pexels

 Για να καταλάβεις κάτι τέτοιο, να θυμάσαι ότι, εάν το αβοκάντο είναι ήδη καφέ μόλις το κόψεις σε φέτες, είναι πολύ πιθανό να είναι χαλασμένο. Και πάλι, όμως, μπορείς να το δοκιμάσεις τρώγοντας από ένα σημείο το οποίο έχει φυσιολογικό χρώμα.

Το viral TikTok hack με αβοκάντο που πρέπει να σταματήσεις τώρα! Ο κίνδυνος για την υγεία σου και οι προειδοποιήσεις των ειδικών

Πώς θα καταλάβεις εάν ένα αβοκάντο είναι έτοιμο για κατανάλωση;

Συνήθως μπορείς να καταλάβεις αν το αβοκάντο σου είναι ώριμο πιέζοντάς με τα δάχτυλά σου. Εάν είναι πολύ σφιχτό, μπορεί να εξακολουθεί να ωριμάζει, ενώ εάν είναι μαλακό, τότε μπορείς να το φας! Από την άλλη, αν είναι πάρα πολύ μαλακό, τότε είναι η τέλεια ευκαιρία για να φτιάξεις γουακαμόλε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Έφαγες μαυρισμένο αβοκάντο; Πόσο ασφαλές είναι για την υγεία σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
, χαλαει το αβοκαντο αμα μαυρισει
Τυχαία Θέματα