Αποφασισμένοι για λύση Αναστασιάδης- Ακιντζί

Την αποφασιστικότητά τους για επανένωση της Κύπρου επανέλαβαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, στα εγκαίνια χθες βράδυ της έκθεσης «Προσωπική συλλογή του Γλαύκου Κληρίδη», που πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα Κώστα και Ρίτας Σεβέρη στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι με τον Μουσταφά Ακιντζί υπάρχει το κοινό όραμα να μετατραπεί η

Κύπρος σε ένα πρότυπο εθνικής, πολιτιστικής, θρησκευτικής και γλωσσικής συνεργασίας και συνύπαρξης.

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι «θα χρειαστεί πολιτικό θάρρος και αποφασιστικότητα, ώστε να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις, για να φτάσουμε σε μια λύση, η οποία θα σέβεται τις ευαισθησίες και των δύο πλευρών. Μια λύση που δεν θα αφήνει νικητές ή ηττημένους».

Ο Μουσταφά Ακιντζί αναφέρθηκε στο ποίημα «Ιθάκη» του Κωνσταντίνου Καβάφη, λέγοντας ότι ο ποιητής συμβουλεύει τον αναγνώστη να έχει πάντοτε την Ιθάκη στο μυαλό του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Έτσι, είπε, «κι εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε το στόχο μας για ένα καλύτερο και λαμπρότερο μέλλον για τις νεότερες γενιές, στο πλαίσιο μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομόσπονδης λύσης, όπου όλοι οι Κύπριοι θα ζουν ειρηνικά και αρμονικά».

Το ταξίδι των διαπραγματεύσεων έχει διαρκέσει πάρα πολύ, ανέφερε. Αυτή τη φορά, πρόσθεσε, ας κάνουμε το ταξίδι προς την Ιθάκη πιο σύντομο, αφού, πρέπει να έχουμε, ήδη, μάθει πολλά από τα προηγούμενα ταξίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα