«Μπήκε» σφήνα για το Γιουρόπα Λιγκ

Η ΑΕΛ κέρδισε χθες την ΑΕΚ (2-1) με πρωταγωνιστή τον Αρουαμπαρένα και με γκολ στο 90΄+1, ανανεώνοντας τις ελπίδες της για έξοδο στην Ευρώπη

ΑΕΛ 2
Αρουαμπαρένα 18΄, 90΄+1
ΑΕΚ 1
Τολμές 34΄

Να λοιπόν που μπήκε «σφήνα» για την Ευρώπη η ΑΕΛ! Τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής τη βόλεψαν στο 100% και η ομάδα της Λεμεσού ανανέωσε τις ελπίδες της για εξασφάλιση εισιτηρίου για

το Γιουρόπα Λιγκ.

Πρώτα, ήταν η προχθεσινή ήττα του Απόλλωνα στη Λάρνακα από την Ανόρθωση, ακολούθησε χθες η ήττα της Ομόνοιας από τον ΑΠΟΕΛ και σαν κερασάκι στην τούρτα, ήταν η δική της χθεσινή νίκη στο άδειο (λόγω τιμωρίας) Τσίρειο, σε βάρος της ΑΕΚ (2-1).

Μία νίκη που εξασφαλίστηκε με τέρματα του πρώτου της σκόρερ, Αρουαμπαρένα, με το δεύτερο να επιτυχάνεται στο 90΄+1. Πλατύ, λοιπόν, το χαμόγελο στο πρόσωπο του Μπρούνο Μπαλταζάρ και των παικτών του.

Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο δεκαπεντάλεπτο στο χθεσινό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να «ανιχνεύσουν» το στυλ παιχνιδιού και τις… ορέξεις του αντιπάλου. Μοιραία, λοιπόν, η μπάλα πηγαινοερχόταν από τη μία εστία στην άλλη, χωρίς να δημιουργηθεί η όποια αξιόλογη φάση.

Εξαίρεση αποτέλεσε η εκτέλεση φάουλ από τον Μιτρέα (8΄), όταν η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γιωργαλλίδη. Λίγο μετά το 15λεπτο, ωστόσο, είχαμε αλλαγή σκηνικού, με τον Αρουαμπαρένα να ανοίγει το σκορ, εκμεταλλευόμενος μοιραίο λάθος του Γιωργαλλίδη (18΄).

Ουσιαστικά, το παιχνίδι άρχισε από εκείνη τη στιγμή. Η ΑΕΚ αναγκάστηκε να ανοίξει τα χαρτιά της και να κινηθεί με περισσότερη ζωντάνια, ενώ από την πλευρά της, η ΑΕΛ φαινόταν ικανοποιημένη και αποφασισμένη να συντηρήσει το υπέρ της προβάδισμα.

Κι όπως συμβαίνει συχνά σε παρόμοιες περιπτώσεις, η ομάδα που αναλαμβάνει τον έλεγχο του αγώνα, δημιουργεί και τις προϋποθέσεις για να σκοράρει.

Έτσι, στο 34΄, οι Λαρνακείς βρήκαν την ευκαιρία να φέρουν τον αγώνα στα ίσα, με το γκολ του Τολμές. Και μέχρι να λήξει το ημίχρονο, ήταν η ΑΕΚ που κρατούσε περισσότερο την μπάλα και ήταν ελαφρά πιο επικίνδυνη από τους γηπεδούχους.

Όπως ήταν φυσικό, από τη στιγμή που δεν βόλευε καμία ομάδα η ισοπαλία, το παιχνίδι «άνοιξε» αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο. Τόσο η ΑΕΛ όσο και η ΑΕΚ προσπάθησαν να πετύχουν δεύτερο τέρμα, προσέχοντας, ταυτόχρονα, τα νώτα τους. Ποιοτικά, δεν ήταν ό,τι καλύτερο έχουμε δει από τις δύο ομάδες στη φετινή σεζόν, αλλά το ενδιαφέρον παρέμενε στα ύψη.

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο δυσκολεύονταν οι δύο ομάδες να μπουν στην περιοχή. Κι αυτό, γιατί προσπαθούσαν να φέρουν, η μία την άλλη, σε άβολη θέση μάλλον με άναρχο παρά με οργανωμένο τρόπο. Κι αυτό, είχε ως αποτέλεσμα την αλληλοεξουδετέρωσή τους, σε σημείο να επικρατήσει μάλλον πλήξη και ανία ανάμεσα στους λιγοστούς ποδοσφαιρόφιλους που έτυχε να βρεθούν στο κατά τα άλλα άδειο Τσίρειο.

Επικίνδυνες φάσεις στην περιοχή των Ρόμο και Γιωργαλλίδη δεν είχαμε και όπως ήταν φυσικό, όσο περνούσαν τα λεπτά, ο φόβος της ήττας άρχισε να επικρατεί σε βάρος της φιλοδοξίας της νίκης.

Ήταν φανερό ότι οι δύο ομάδες φοβούνταν να δεχτούν δεύτερο τέρμα, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν μοιραίο για την έκβαση του αγώνα. Αυτό όμως που φοβούνταν και οι δύο, το έπαθε η μία! Α

υτή που ευτύχησε να πανηγυρίσει το δεύτερο γκολ (και τελικά τη νίκη) ήταν η ΑΕΛ, που σκόραρε με τον Αρουαμπαρένα, σε ένα χρονικό σημείο όπου ήταν σχεδόν ανθρωπίνως αδύνατο για την ΑΕΚ να αντιδράσει (90΄+1).

ΑΕΛ: Ρόμο, Φορτούνα, Αϊρόσα, Μιτρέα, Λαφράνς, Νικολάου, Σοάρες, Γεωργιάδης (63΄, Μπλάνκο), Μέσκα (90΄+3 Κυριάκου), Μαύρου (69΄ Σάσι), Αρουαμπαρένα.

ΑΕΚ: Γιωργαλλίδης, Ορτίθ, Γκαρίδο, Μουρίγιο, Καταλά, Μπόλιεβιτς (71΄ Τομάς), Χέφελ (79΄ Μυτίδης), Λαρένα, Ακοράν (66΄ Μαλόκου), Τέτε, Τολμές.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
8' Εκτέλεση φάουλ από τον Μιτρέα, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια.
18΄ Από μπαλιά του Αϊρόσα, ο Γιωργαλλίδης απέτυχε να μπλοκάρει την μπάλα, η οποία πήρε ύψος και στρώθηκε στο κεφάλι του Αρουαμπαρένα, που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0).
28' Δυνατό σουτ του Μπόλιεβιτς, βρήκε σε ετοιμότητα τον Ρόμο.
30' Σουτ του Μαύρου, αρκετά άστοχο.
34΄ Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Καταλά κέρδισε κεφαλιά, μπήκε στη φάση ο Τολμές και με το πόδι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας (1-1).
36΄ Σουτ του Τολμές μέσα από την περιοχή και η φάση κατέληξε κόρνερ, αφού η μπάλα κόντραρε σε πόδια αμυντικού της ΑΕΛ.
47΄ Δυνατό μεν, πλην όμως άστοχο σουτ του Σοάρες.
80΄ Ο Φορτούνα μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ από αριστερά, αλλά αντί να σεντράρει, απλώς πάσαρε στον Γιωργαλλίδη!
60΄ Ο Τέτε έβγαλε μπαλιά από αριστερά, ο Μιρτέα στην προσπάθειά του να αποκρούσει έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και, τελικά, ο Φορτούνα απομάκρυνε τον κίνδυνο από την εστία της ΑΕΛ.
90΄+1 Ο Αρουαμπαρένα πήρε μπαλιά από τον Μέσκα στην περιοχή και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Γιωργαλλίδη, δίνοντας προβάδισμα στην ΑΕΛ (2-1).
90΄+4 Ύστατη προσπάθεια της ΑΕΚ για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά το σουτ του Μυτίδη έφυγε λίγο μακριά από το δεξί δοκάρι του Ρόμο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Ικανοποιημένος από τη νέα νίκη της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο προπονητής της λεμεσιανής ομάδας, Μπρούνο Μπαλταζάρ. Δήλωσε σχετικά: «Όλοι οι προπονητές θέλουν να κερδίσουν. Κι όταν η νίκη είναι πάνω στην ΑΕΚ, είναι ακόμα πιο σημαντική.

Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα η ΑΕΚ και είναι πολύ δύσκολο να κοντρολάρεις τέτοιες ομάδες. Όταν δεν πιέσεις σωστά και δεν παίξεις όπως πρέπει, τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Είχαμε μια ξεκάθαρη τακτική στο παιχνίδι, οι παίκτες ήταν κουρασμένοι, αλλά έπαιξαν όπως ήθελα. Άντεξαν σε αυτήν την κούραση και καταφέραμε με τη συγκέντρωση να πετύχουμε και δεύτερο γκολ.

Νιώθαμε ότι η ΑΕΚ στα τελευταία 15 λεπτά έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της και καταφέραμε να σκοράρουμε. Συγχαρητήρια στον συνάδελφο αλλά και στους ποδοσφαιριστές μας. Τώρα, έχουμε το παιχνίδι με την Ομόνοια και θα πάμε στο ΓΣΠ να κάνουμε τη δουλειά μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ήταν στην ανατολική κερκίδα, αλλά στο επόμενο παιχνίδι θέλουμε γεμάτο το γήπεδο».

Όσο για τον προπονητή της ΑΕΚ, Ιμανόλ Ιδιάκεθ, παραδέχτηκε ότι η ομάδα του δεν πρόσφερε εκείνα που έπρεπε για να κερδίσει. Είπε σχετικά: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΛ για τη νίκη. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Αρχίσαμε καλά το ματς με την μπάλα στα πόδια, όχι όμως χωρίς αυτή.

Ξέραμε ότι η ΑΕΛ είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Δεχτήκαμε ένα γκολ. Στο δεύτερο μέρος είχαμε περισσότερη κατοχή μπάλας, αλλά στο τελευταίο 15λεπτο τα χάσαμε. Έγινε ένα τρελό παιχνίδι και τελικά δεχτήκαμε το γκολ. Βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι με την Ανόρθωση και θέλουμε να το κερδίσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα