Η αγωνιστική των γαλαζοκιτρίνων (βίντεο)

Η 30η αγωνιστική έμελλε να διαφοροποιήσει τα πάντα στο βαθμολογικό πίνακα του πρώτου ομίλου και να ξεκαθαρίσει ορισμένα πράγματα σχετικά με την κούρσα του τίτλου και τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Η νίκη του ΑΠΟΕΛ, της ΑΕΛ και της Ανόρθωσης, ενδεχομένως να παίξουν σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία του πρωταθλήματος.

Ας τα πάρουμε από την αρχή

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια 1-0
Η νίκη του ΑΠΟΕΛ σε

βάρος της Ομόνοιας, σε συνδυασμό των υπόλοιπων δυο αποτελεσμάτων, εκτόξευσε τους γαλαζοκίτρινους και τους φέρνει αγκαλιά με το 5ο σερί πρωτάθλημα. Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν, μετά από δυο αποτυχημένα αποτέλεσμα και μπόλικη μουρμούρα από τον κόσμο, πήρε το ζητούμενο και εκτοξεύτηκε στο +7 από τον Απόλλωνα και στο +9 από την ΑΕΚ. Με δεδομένο ότι απομένουν ακόμα έξι αγωνιστικές για το φινάλε, τα πάντα θα κριθούν από τις ορέξεις των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ.

Η Ομόνοια από την άλλη, μπορεί να χαρακτηριστεί από τις μεγάλες χαμένες της αγωνιστικής. Η νέα ήττα στο ντέρμπι αιωνίων, καταρχάς έβαλε ταφόπλακα στις ελάχιστες ελπίδες για απευθείας έξοδο στην Ευρώπη και παράλληλα μείωσε ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες για κατάληψη της 4ης θέσης, η οποία ενδεχομένως να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το -4 δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας, όμως, η ομάδα χρειάζεται μπόλικη βελτίωση για να πραγματοποιήσει την αντεπίθεση της.

Ανόρθωση – Απόλλωνας 3-1
Το βαθμολογικό ενδιαφέρον ήταν μονόπλευρο, όμως, κέρδισε η … αδιάφορη ομάδα. Η Ανόρθωση επικράτησε του Απόλλωνα με 3-1 και έδειξε ότι παραμένει μεγάλη ομάδα. Οι γαλάζιοι μέχρι να … μπουν στον αγώνα, έχαναν με 3-0 και το πλήρωσαν διπλά, αφού σήμερα είδαν την απόσταση από την κορυφή να αυξάνεται στους εφτά βαθμούς. Το αήττητο σερί του Σοφρώνη Αυγουστή στον πάγκο του Απόλλωνα σταμάτησε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και πολύ πιθανό η πρώτη ήττα να είναι και οδυνηρή.

ΑΕΛ – ΑΕΚ 2-1
Ταφόπλακα στα όνειρα για κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία της έβαλε σήμερα η ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας έχασε από την ΑΕΛ με 2-1 στο Τσίρειο και πλέον ανησυχεί ακόμα και για την 3η θέση, καθώς η διαφορά από τη σημερινή αντίπαλο της μειώθηκε στους τέσσερεις βαθμούς. Η κατάρα στους χρόνους των καθυστερήσεων εμφανίστηκε εκ νέου και πλήγωσε για πολλοστή φορά την ΑΕΚ.

Όσον αφορά στην ΑΕΛ επέστρεψε δυναμικά στη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Η διαφορά των τεσσάρων βαθμών από την 3η θέση δίνει το δικαίωμα στην ομάδα της Λεμεσού να ελπίζει. Επίσης, το +4 από την Ομόνοια, μετατρέπει αυτόματα τους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού φαβορί για την 4η θέση, η οποία υπό προϋποθέσεις θα είναι προνομιούχα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΠΟΕΛ 71
Απόλλωνας 64
ΑΕΚ 62
ΑΕΛ 58
Ομόνοια 54
Ανόρθωση 42

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Μεγάλη Τετάρτη
Ομόνοια-ΑΕΛ 16:00
ΑΕΚ – Ανόρθωση 18:00

Μεγάλη Πέμπτη
Απόλλων – ΑΠΟΕΛ 18:00

Keywords
Τυχαία Θέματα