«Άρωμα» σκανδάλου- Αντιμέτωπη με τον Εισαγγελέα η Green Dot

Τη λήψη δικαστικών μέτρων εναντίον της Green Dot, ζητά σήμερα από τον Γενικό Εισαγγελέα ο υπουργός Γεωργίας, Νίκος Κουγιάλης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του SigmaLive, ο κόμπος έφτασε στο χτένι, καθώς η Green Dot φέρεται να παραβιάζει κατ’ επανάληψη τους όρους αδειοδότησής της, γεγονός το οποίο ανάγκασε τον Νίκο Κουγιάλη να φέρει το θέμα ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα.

Στον βρόντο οι προειδοποιήσεις

Θρυαλλίδα αποτέλεσε η άρνηση της

εταιρείας να συλλέξει ως όφειλε τα ανακυκλώσιμα υλικά από διάφορους Δήμους, ανάμεσα στους οποίους αυτόν της Πάφου και του Παραλιμνίου. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Δημότες άρχισαν να διαμαρτύρονται, καθώς οι κάδοι ανακύκλωσης είχαν υπερχειλίσει.

Θορυβημένος ο υπουργός από τα απανωτά παράπονα και καταγγελίες, προέβη σε επανειλημμένες προειδοποιήσεις και απέστειλε επιστολές – τελεσίγραφο προς την Green Dot για να συμμορφωθεί με τους όρους αδειοδότησής της. Το τελεσίγραφο εξέπνευσε, με αποτέλεσμα η υπόθεση να πάρει την οδό της Γενικής Εισαγγελίας.

Όπως πληροφορούμαστε, πιέσεις για εξομάλυνση της κατάστασης ασκούσε εδώ και μέρες και ο Δήμαρχος Πάφου, ο οποίος είχε εκφράσει τόσον στον επικεφαλής του Τμήματος Περιβάλλοντος, όσο και στον πολιτικό προϊστάμενο του, το παράπονο και δυσφορία του για την όλη κατάσταση.

Η άρνηση της Green Dot, προκαλεί ερωτηματικά, καθώς η εταιρεία εισπράττει χρήματα από τους παραγωγούς ανακυκλώσιμων υλικών, προκειμένου να συλλέγει το 70% αυτού του είδους των απορριμμάτων.

Έτοιμος και με οικονομικές κυρώσεις ο Κουγιάλης

Ο υπουργός Γεωργίας, ετοιμάζεται με τη λήψη ακόμα και οικονομικών κυρώσεων κατά της Green Dot, διαφοροποιώντας τους όρους της αδειοδότησής της, μέχρι να υπάρξει συμμόρφωση. Πληροφορίες του SigmaLive, αναφέρουν πως το όλο θέμα προκαλεί πονοκέφαλο στο κυβερνητικό μέτωπο, όπου δεν αποκλείονται σκέψεις για αδειοδότηση και άλλων παιχτών, με σκοπό να τεθεί φρένο σε εκβιαστικά διλήμματα, που φυσιολογικά γεννά μια κατάσταση μονοπωλίου.

Πρώτος… ο Δήμαρχος Πάφου

Τον φάκελο της Green Dot, άνοιξε τον περασμένο Μάρτιο ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος με επιστολή του στον Γενικό Εισαγγελέα και στον Γενικό Ελεγκτή, κατήγγειλε την εταιρεία για υπερχρεώσεις που ξεπερνούν τις 206,000 ευρώ.

Το αξιοπερίεργο είναι που τώρα η Green Dot, φέρεται να προσπερνά τις υπερχρεώσεις και να αξιώνει από τον Δήμο Πάφου την καταβολή άλλων 60,000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος της Πάφου, εδώ και δύο μήνες υπέβαλε συγκεκριμένα στοιχεία για την υπόθεση, η οποία όπως όλα δείχνουν θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα