Θα βγει άσπρος καπνός στο διήμερο;

ΟΜΟΝΟΙΑ
Ξεκαθαρίζει σήμερα η υπόθεση Ελευθερόπουλος-Βέροια, προχωρημένες επαφές με δύο εναλλακτικές επιλογές για τον πάγκο του «τριφυλλιού»

Κάθε μέρα, μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας της Ομόνοιας (6 Ιουνίου) και την αναχώρηση για την Αυστρία (9 Ιουνίου), θα είναι κρίσιμη για τον προγραμματισμό. Ούτως ή άλλως υπάρχουν αρκετά μέτωπα ανοιχτά και ο χρόνος δεν είναι αρκετός. Σε εκκρεμότητα είναι το θέμα προπονητή, τα θέματα ανανεώσεων/αποχωρήσεων ποδοσφαιριστών και ακόμη εκείνο των μετεγγραφικών

προσθηκών.

Έχει τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του μήνα για τον τελικό διακανονισμό του ρόστερ, με εκείνους που θα ακολουθήσουν τους Ράμος, Μπεμπέ, Κιρμ και Εζέ στην πόρτα της εξόδου και εκείνους που θα συνεχίσουν, ώστε να ξεκαθαρίσει ο κορμός της ομάδας και αναλόγως να γίνουν και οι προσθήκες. Μέχρι τότε θεωρείται σίγουρο ότι θα έχει κλείσει και νέος προπονητής αφού, όπως έχει αποκαλύψει ο Νίκος Νταμπίζας, μαζί θα τρέξουν το θέμα της ενίσχυσης. Ποιος θα είναι ο εκλεκτός του Νταμπίζα για την τεχνική ηγεσία; Είναι ένα θέμα που επείγει και μαζί με το ξεκαθάρισμα του ρόστερ αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις της Ομόνοιας, όπως και δύο άλλοι προπονητές, και ενδεχομένως η σημερινή μέρα να φέρει εξελίξεις. Σήμερα είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της έφεσης της ομάδας του Ελευθερόπουλου, της Βέροιας, για την ανάκληση της αδειοδότησής της και αν δεν γίνει δεκτή τότε θα αυξηθούν κατακόρυφα οι πιθανότητες να δώσει τα χέρια με τον Νταμπίζα. Πάντως, ο Νταμπίζας τα τελευταία 24ωρα έχει κάνει επαφές και με τους δύο άλλους προπονητές και δεν αποκλείεται να είναι, τελικά, ένας από αυτούς το νέο αφεντικό των «πρασίνων», καθώς όλα είναι ανοιχτά…

Αφού κλείσει το θέμα προπονητή και με την επιστροφή του Νταμπίζα στην Κύπρο θα τρέξουν κατά προτεραιότητα τα «καυτά» θέματα των Ασίς και Σκέμπρι. Είναι δύο ιδιαίτερες περιπτώσεις παικτών που χρίζουν ειδικής μεταχείρισης. Για τον Σκέμπρι τα δεδομένα είναι γνωστά. Θέλει να συνεχίσει στην Ομόνοια, αλλά με αύξηση των απολαβών του, σε ποσοστό που δεν συμφωνούν οι «πράσινοι». Καθοριστική θα είναι η συνάντηση Νταμπίζα-Σκέμπρι.

Υπάρχει, πάντως, συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η «χρυσή τομή» και ο Μαλτέζος επιθετικός θα συνεχίσει στην Ομόνοια. Για τον Ασίς τα πάντα ενδεχομένως θα κριθούν από τη στάση του Πορτογάλου μέσου στη συνάντηση που θα έχει με τον Νταμπίζα και θα αφορά στον νέο ρόλο που θα έχει στην ομάδα, αφού υπάρχει πρόθεση να αποκτηθεί ένας πρωτοκλασάτος επιτελικός χαφ, δεδομένου ότι ο Ασίς κουβαλά και τιμωρία έξι αγωνιστικών στην Ευρώπη. Στο μεταξύ, χθες ανακοινώθηκε επίσημα ότι αποχωρεί από την ομάδα και ο Μπρανέσκου.

Στα υπόψη Κολοβός-Μανούσος;
Χθεσινά ελλαδικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για προφορική συμφωνία της Ομόνοιας με τον Ελευθερόπουλο, όπως επίσης και για ενδιαφέρον προς το πρόσωπο του 23χρονου Ελλαδίτη μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού Πειραιώς Δημήτρη Κολοβού. Πρόκειται ασφαλώς για μια πολύ αξιόλογη, αλλά και πολύ δύσκολη περίπτωση, αν όντως ευσταθεί ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους «πράσινους», λόγω του υψηλού του κασέ. Επιπλέον, στα υπόψη του Νίκου Νταμπίζα φαίνεται να βρίσκεται και ο 28χρονος Ελλαδίτης σέντερ φορ της Καλλονής Γιώργος Μανούσος, ο οποίος είχε σταθερή και αξιόλογη παρουσία τα τελευταία χρόνια στην ομάδα της Μυτιλήνης.

Στασιμότητα στα διοικητικά
Ο δρ Λώρης Κυριάκου είχε χθες σειρά επαφών σε ό,τι αφορά την πιθανότητα να αναλάβει την Προεδρία, όμως το τοπίο παραμένει ασαφές και οι πιθανότητες για μία τέτοια εξέλιξη δεν μοιάζουν σήμερα πολλές, αφού σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, πολύ δύσκολα θα υπάρξει εξέλιξη μέχρι τη Δευτέρα. Πάντως πρόθεση όλων είναι μέχρι τις 10 Ιουνίου να έχει διασαφηνιστεί το τοπίο για το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα