ΥΠΕΞ: "Τα Ηνωμένα Έθνη τα έκαναν θάλασσα"

«Τα Ηνωμένα Έθνη τα έκαναν θάλασσα» δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών για όσα διαδραματίστηκαν στο περιθώριο της Συνόδου για την Ανθρωπιστική Κρίση στην Κωνσταντινούπολη.

Ήταν, τόνισε, μία απερίσκεπτη, βεβιασμένη ενέργεια και οι σύμβουλοι των Ηνωμένων Εθνών, όφειλαν να συμβουλέψουν σωστά το Γ.Γ. Το πρόβλημα μας, τόνισε ο κ. Κασουλίδης, δεν είναι η παρουσία του κ. Ακιντζί στο δείπνο, ούτε αν είχε σύντομη συνομιλία με τον Γ.Γ., αλλά η προώθηση θέσεων της τουρκικής πλευράς, με προσχηματικό τρόπο.

Οφείλουν, τόνισε, να αντιληφθούν όλοι ότι στις διεθνείς Συνόδους υπάρχει μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία

και όχι οι δύο κοινότητες. Για το λόγο αυτό, είπε, η Λευκωσία αναμένει εξηγήσεις, διόρθωση και πρωτοβουλίες από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, διευκρίνισε ότι οι συναντήσεις των ηγετών των δύο κοινοτήτων δεν σταμάτησαν.

Η προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί αναβλήθηκε, εξήγησε, επειδή διάχυτη είναι η εκτίμηση ότι έχει δημιουργηθεί μη πρόσφορο κλίμα.

Ο κ. Κασουλίδης θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει εκτενώς το θέμα, μεταξύ άλλων θεμάτων, με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, στη Νέα Υόρκη στις 6 Ιουνίου.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στην εκπομπή 'Πρωτοσέλιδο" στο ΣΙΓΜΑ, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, επεσήμανε ότι η Λευκωσία ζητά σεβασμό από τους εμπλεκόμενους και ειδικότερα από τα Ηνωμένα Έθνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα