ΑΠΟΕΛ: Ανεβάζουν στροφές την κατάλληλη στιγμή

Οι «γαλαζοκίτρινοι» αναμένουν πολλά από τους Ρίισε και Τζιμπούρ, τώρα που το… σίδερο αρχίζει να βράζει.

Ανέκαθεν στον ΑΠΟΕΛ γινόταν προσπάθεια η ομάδα να ενισχυθεί με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι διαθέτουν ηγετική φυσιογνωμία, με την ελπίδα ότι θα κάνουν τη διαφορά. Ποιους να πρωτοθυμηθεί κανείς; Ίαν Μουρς, Τόμι Κάσιντι, Τέρι Μακντέρμοντ, Σίνισα Γκόκιτς, Τόζα Σάμπουριτς, Γίοζεφ Κίπριχ, Βεριντιάνο Μαρτσέλο και πιο πρόσφατα τους Μιχάλη Καψή, Ιβάν Τρισκόφσκι, Αΐλτον Αλμέιδα, Αλέξανδρο Τζιόλη και πολλούς

άλλους, οι οποίοι πέρασαν από τον Αρχάγγελο. Άλλοι πέρασαν και δεν στέριωσαν, άλλοι πρόσφεραν αρκετά προσθέτοντας το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια για κατάκτηση τίτλων.Ακόμα και σήμερα, στον Αρχάγγελο υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα, οι οποίοι ακόμα και στη χειρότερή τους ημέρα μπορούν με μία κίνηση να κάνουν τη διαφορά και η ομάδα να φτάσει στο ζητούμενο. Όπως οι Μαντούκα και Ντε Βινσέντι, που διαθέτουν την απαιτούμενη ποιότητα.

Τα μεγάλα παιχνίδια είναι για τους μεγάλους ποδοσφαιριστές λέει η γνωστή φράση και στην περίπτωση του ΑΠΟΕΛ ταιριάζει γάντι. Πιο πρόσφατο παράδειγμα το ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου, και το γκολ που σημειώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ρίισε εκτέλεσε γρήγορα και έξυπνα το φάουλ, ο Τζιμπούρ έβγαλε την κατάλληλη στιγμή την μπαλιά και ο Μοράις με κεφαλιά έδωσε το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του. Προηγουμένως, ο Πάρντο ουκ ολίγες φορές στάθηκε «κέρβερος» κάτω από τα δοκάρια, κρατώντας το μηδέν παθητικό. Ρίισε, Τζιμπούρ και Πάρντο τη δεδομένη στιγμή από πλευράς καριέρας, αναμφισβήτητα είναι ό,τι πολυτιμότερο διαθέτει στο ρόστερ του ο ΑΠΟΕΛ, ενώ τον Μοράις πολύ εύκολα θα μπορούσε κανείς να τον χαρακτηρίσει ως τη σύγχρονη ιστορία της ομάδας.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ειδικά για τις περιπτώσεις των Ρίισε και Τζιμπούρ οι «γαλαζοκίτρινοι» στηρίζουν πολλά και αναμένουν πολλά. Σύμπτωση, και οι δύο έχασαν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, τους δόθηκε αρκετό χρονικό διάστημα να μπουν στην ομάδα και τώρα που το… σίδερο αρχίζει να βράζει, ανεβάζουν στροφές. Όπως με τον Απόλλωνα, έτσι και με την Ομόνοια το ερχόμενο Σάββατο, στον ΑΠΟΕΛ στηρίζουν αρκετά στην προσωπικότητα και στην ποδοσφαιρική τους ευφυΐα.

Keywords
Τυχαία Θέματα