Ανόρθωση: Ίδια νούμερα άλλη εικόνα

Η Ανόρθωση έχει μόλις ένα βαθμό παραπάνω από πέρυσι τέτοια εποχή, αλλά εκπέμπει αγωνιστική υγεία και έχει μεγάλη δυναμική.

Το καλύτερο μέτρο σύγκρισης για την πρόοδο (ή και αντίστροφα) κάποιου είναι ο ίδιός του ο εαυτός. Για την Ανόρθωση, η σύγκριση σε σχέση με τη περυσινή περίοδο έχει μία ιδιαιτερότητα. Οι αριθμοί τη φέρνουν σχεδόν στα ίδια επίπεδα. Σε κάποια επιμέρους στατιστικά στοιχεία, η σύγκριση ευνοεί τη περυσινή ομάδα. Είναι όμως από τις περιπτώσεις που οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια. Γιατί μπορεί η φετινή της πορεία από ξεκάθαρα

αριθμητικής άποψης να είναι ίδια με τη περυσινή, η εικόνα είναι όμως εντελώς διαφορετική. Στην αγωνιστική παρουσία, στη δυναμική, στο κλίμα, στην όλη προοπτική. Ειδικά αν κάποιος ξεκινήσει με πρώτο μέτρο σύγκρισης τους στόχους που έθετε η ομάδα στις αρχές των δύο σεζόν.

Η περυσινή Ανόρθωση ξεκίνησε με στόχο το πρωτάθλημα και την ευρωπαϊκή διάκριση, δηλαδή την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Έπαθε το μεγάλο κάζο στην Ευρώπη κόντρα στην Γκέφλε, αλλά στο πρωτάθλημα μπήκε φουριόζα. Μέχρι την 6η αγωνιστική οδηγούσε την κούρσα με 18 βαθμούς, έχοντας πέντε νίκες και μία ήττα. Τα γκολ της, 18-6. Σταδιακά άρχισε να πέφτει και από την 21η αγωνιστική την πήρε πλέον ο κατήφορος. Ντροπιαστική ήττα από το Παραλίμνι με 4-0 και έκτη θέση. Οι βαθμοί ήταν τότε 37. Είχε εξαιρετικές επιθετικές επιδόσεις (44 γκολ), αλλά όχι καλή άμυνα (28 κατά). Το τι ακολούθησε βέβαια είναι γνωστό. Ήττα, ήττα και πάλι ήττα, για να κλείσει η περίοδος με έναν ντροπιαστικό τρόπο, που δεν άρμοζε στην ιστορία της.

Το καλοκαίρι του 2014, εκτός Ευρώπης με πολλές οικονομικές τρύπες, η «κυρία» ξεκίνησε με σύνθημα την αξιοπρεπή πορεία και την είσοδο στην εξάδα. Προϋπολογισμός χαμηλός, συμβόλαια μειωμένα, ενίσχυση που δεν γέμιζε το μάτι. Και κάποια πιτσιρίκια με ταλέντο, αλλά λίγες εμπειρίες. Το ξεκίνημα άσχημο, με ελαφρυντικά το δύσκολο πρόγραμμα και τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Στην 6η αγωνιστική ήταν 9η με 6 βαθμούς (δύο νίκες, τέσσερεις ήττες). Πήρε όμως σιγά-σιγά τα πάνω της. Κάποιοι παίκτες αναγεννήθηκαν (Κάλβο, Αβραάμ), τα πιτσιρίκια (Λαΐφης, Μακρής) εκτοξεύτηκαν, κάποια νέα αποκτήματα εντυπωσίασαν (Καμίνσκι, Αμπουρτζάνια, Μαϊσουράτζε, Νούχου). Στην 21η αγωνιστική η «κυρία» έχει 38 βαθμούς. Έναν παραπάνω από πέρυσι. Σαφώς και πέτυχε λιγότερα γκολ (32 έναντι 44). Αλλά δέχτηκε 8 λιγότερα και είναι τρεις θέσεις πιο πάνω στον πίνακα, σε ένα πρωτάθλημα που είναι πιο ανταγωνιστικό από πέρυσι. Κυρίως εκπέμπει μία υγιή αγωνιστική εικόνα και με το πέρας της 21ης αγωνιστικής είναι στα πάνω της. Ακριβώς το αντίθετο με πέρυσι. Η Ανόρθωση έχει ήδη πετύχει τον πρώτο της στόχο, δημιούργησε ομάδα με παρόν και μέλλον, μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πλέι-οφ, έχει φιλοδοξίες στο κύπελλο, αλλά και μπορεί να εξασφαλίσει και ευρωπαϊκό εισιτήριο.ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ (21η Αγωνιστική)ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 13-14 14-15ΝΙΚΕΣ: 11 12ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 4 2ΗΤΤΕΣ: 6 7ΓΚΟΛ: 44-28 32-20ΒΑΘΜΟΙ: 37 38Η ΕΙΚΟΝΑ (21η Αγωνιστική)13-14 14-15ΘΕΣΗ: 6η 3ηΙΣΧΥΣ: Μέτρια ΜεγάληΤΑΣΗ: Πτωτική ΑνοδικήΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: Κακή ΕξαίρετηΚΛΙΜΑ: Άσχημο Εξαιρετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα