Μονακό: «Πριγκιπική» νίκη επί της Άρσεναλ (βιντεο)

Η κυνική Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ απειλεί την Άρσεναλ με πρόωρο αποκλεισμό. Το θριαμβευτικό 3-1 των Μονεγάσκων στο Λονδίνο ήταν συνδυασμός τακτικής, αποτελεσματικότητας και τύχης. Λιγοστές πλέον οι πιθανότητες για την ομάδα του Βενγκέρ.

"Δείτε την ζωντανή περιγραφή του αγώνα"Η Μονακό δεν έκανε κάτι περισσότερο απ' όσα έχει κάνει εφέτος στο Champions League. Με την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση, μόλις ένα γκολ

παθητικό, η ομάδα του Ζαρντίμ δεν επέτρεψε στην Άρσεναλ -παρά την ταχύτητα με την οποία άλλαζαν την μπάλα οι παίκτες του Βενγκέρ- να γίνει επικίνδυνη.Από τη στιγμή που για πρώτη φορά οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 33' με σουτ του Σάντσες που έφυγε άουτ, η Μονακό είχε φέρει το ματς στα δικά της μέτρα. Μάλιστα στο 38', με όπλο τη γρήγορη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, ο Κοντογκμπιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Οσπίνα με τη βοήθεια του Μερτεζάκερ και οι "πρίγκιπες" απέκτησαν προβάδισμα.Ο Βενγκέρ άργησε να επέμβει στη ροή του αγώνα, εμπιστεύτηκε τους πρώτους έντεκα για μια ώρα, το αποτέλεσμα όμως δεν τον δικαίωσε. Ο Ζιρού δεν σημάδεψε σωστά σε καμία περίπτωση και σε συνδυασμό με την άρτια εκτελεσμένη αντεπίθεση του 53' η Μονακό έφτασε σ' ένα καθαρό 2-0. Το οποίο θα μπορούσε να είναι και 3-0, αν ο Οσπίνα δεν έσωζε την Άρσεναλ στο τετ α τετ του Μαρσιάλ στο 61', μετά την υπέροχη "τυφλή" ασίστ του Μουτίνιο στον κενό χώρο.Ούτε η παρουσία του Ουόλκοτ ούτε αυτή του Τσάμπερλεν ενίσχυσε επιθετικά την Άρσεναλ. Χωρίς να παρασυρθούν από τον ενθουσιασμό του σκορ οι Μονεγάσκοι συνέχισαν το ίδιο σοβαρά και με ορθολογικό πλάνο κράτησαν τους Λονδρέζους μακριά. Οι γραμμές ήταν κοντά, ο Ζαρντίμ ανανέωσε (με Καρασκό, Μπερνάρντο Σίλβα και Κιρζαβά), το οξυγόνο όταν έκρινε πώς ήταν απαραίτητο και ο Οσπίνα ανησύχησε περισσότερο από τον Σούμπασιτς.Το εξαιρετικής έμπνευσης και εκτέλεσης γκολ του Τσάμπερλεν στο 91' αύξησε -προσωρινά- τις ελπίδες των "κανονιέρηδων", προτού ο Φερερά-Καρασκό ψαλιδίσει τις περισσότερες από αυτές "εκτελώντας" τον Οσπίνα την τρίτη φορά που βγήκε με προϋποθέσεις στην αντεπίθεση.Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Κοκλέν (68' Οξλέιντ-Τσάμπερλεν), Καθόρλα (82' Ροσίτσκι), Εζίλ, Σάντσες, Ουέλμπεκ, Ζιρού (60' Ουόλκοτ)Μονακό: Σούμπασιτς, Τουρέ, Ουάλας, Αμπντενούρ, Ετσιετζίλε, Φαμπίνιο, Μουτίνιο, Κοντογκμπιά, Ντιράρ (82' Κιρζαβά), Μαρσιάλ (84' Μπερνάρντο Σίλβα), Μπερμπάτοφ (76' Φερερά-Καρασκό)

Keywords
Τυχαία Θέματα