Ελλάδα και Κύπρος στην ατζέντα του Euroworking Group

Συνεδριάζει το απόγευμα στις Βρυξέλλες το Euroworking Group, με αντικείμενο την προετοιμασία του επόμενου Eurogroup.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στην ατζέντα του περιλαμβάνεται και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, μετά την αποδοχή της λίστας των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, και η πορεία που θα ακολουθηθεί για την εξειδίκευσή της.Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως εκτός απροόπτου,

οι εκπρόσωποι των Υπουργών Οικονομικών θα συζητήσουν και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κύπρο, λόγω της καθυστέρησης στη νομοθεσία για τις εκποιήσεις.Την ικανοποίησή του για το πράσινο φως που άναψε το Eurogroup στον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου.

Σημείωσε ότι υπήρξαν στενές επαφές με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να επιτευχθεί η επί της αρχής συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Γιούγκερ: Στόχος η απομάκρυνση πιθανών ρήξεων στην ΕΕΣτο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υπεραμύνθηκε του ρόλου της Επιτροπής στις διαβουλεύσεις για το θέμα της Ελλάδας.

Τον τελευταίο καιρό, η Επιτροπή δέχθηκε κριτική για τη στάση της, δήλωσε ο κ. Γιούνκερ. Όμως, όπως είπε, ο ρόλος της Επιτροπής είναι ενωτικός και ο στόχος της είναι η καταδίκη των πιθανών ρήξεων στην ΕΕ.Κάναμε αυτό που έπρεπε. Αν δεν το είχαμε κάνει δεν θα είχε υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα τόνισε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα