Ανόρθωση: Έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία

Ανάμεικτα συναισθήματα έχει αφήσει στην Ανόρθωση το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Αυτό, γιατί από τη μια χάθηκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοβαθμήσουν με την τρίτη ομάδα της βαθμολογίας, να πετύχουν μια σπουδαία νίκη σπάζοντας ένα αρνητικό σερί απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, καθώς στις προηγούμενες πέντε συναντήσεις είχαν δεχθεί τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία χωρίς να σκοράρουν. Το Σάββατο οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης σημείωσαν τρία τέρματα χάνοντας κλασικές

ευκαιρίες για να σημειώσουν ακόμη περισσότερα.

Από την άλλη, όμως, με τον τρόπο που εξελίχθηκε ο αγώνας, και η ισοπαλία είναι κέρδος. Ειδικά στο β' ημίχρονο, όπου το ΑΠΟΕΛ «σφυροκοπούσε» την άμυνα της Ανόρθωσης. Δέχθηκε τρία τέρματα, τα δυο από δικά της λάθη, ενώ στο τέλος θα μπορούσε να δεχθεί και την ήττα αν ο Τζιμπούρ ευστοχούσε στην τελευταία φάση του αγώνα.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι μια ακόμη αγωνιστική ανήκει στο παρελθόν με την Ανόρθωση να παραμένει στην ίδια βαθμολογική θέση, αυξάνοντας κατά ένα βαθμό τη συγκομιδή της. Στοιχείο αρνητικό μεν, αλλά παραμένει στο κυνήγι της Ευρώπης, καθώς η διαφορά της από την 3η θέση της βαθμολογίας παρέμεινε στους δυο βαθμούς. Όμως η εικόνα που βγάζει η «Κυρία» είναι μιας ομάδας που αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο και δικαιούται να ελπίζει σε έξοδό της στην Ευρώπη.

Επτά βαθμοί σε τρεις αγώνες
Αν έλεγε κάποιος σε φίλο της Ανόρθωσης ότι σε τρεις αγώνες με Απόλλωνα εκτός έδρας, με ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ εντός έδρας θα είχε επτά βαθμούς συγκομιδή, σίγουρα θα ήταν ευχαριστημένος. Αυτό αποδεικνύει το εξής. Η εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την ίδια. Σαφώς και έχει μειώσει τη διαφορά της από τις Ομόνοια και ΑΕΚ αντίστοιχα, ωστόσο για να πετύχει έξοδο στην Ευρώπη θα πρέπει στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές να έχει τη μικρότερη βαθμολογική απώλεια. Αυτό γιατί θα πρέπει να ξεπεράσει όχι μία αλλά δυο ομάδες. «Κλειδί» για την επίτευξη του στόχου της είναι τα δυο παιχνίδια με Ομόνοια και ΑΕΚ εκτός έδρας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι αγώνες με Ερμή εκτός και Απόλλωνα εντός δεν είναι εξίσου σημαντικοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα