Καλή αρχή για τους άνδρες

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής, που άρχισε στη Λάρνακα. 50 στους 50 δίσκους για τον Γιώργο Αχιλλέως
Πολύ καλά ξεκίνησαν την πρώτη μέρα οι αθλητές μας του σκιτ, ιδιαίτερα ο πρωταθλητής μας, Γιώργος Αχιλλέως, ο οποίος συμπλήρωσε χωρίς απώλειες τις δυο πρώτες πούλες και με 50/50 βρίσκεται επικεφαλής στη βαθμολογία με άλλους δυο σκοπευτές: Τον Ισπανό Χοσέ Αραμπούρου και τον Μάρκους Σβένσον, από τη Σουηδία.

Οι άλλοι δυο διεθνείς μας, Αντώνης Ανδρέου και Ανδρέας Χάσικος, ολοκλήρωσαν την πρώτη μέρα με δυο απώλειες (48/50), ενώ προηγούνται και άλλοι 15 αθλητές με 49/50. Βεβαίως τίποτα ακόμα

δεν έχει κριθεί, αφού ο δρόμος προς τον τελικό παραμένει μακρύς (υπολοίπονται 75 δίσκοι) και ακόμη μακρύτερος ο δρόμος προς το βάθρο, όπου ο ημιτελικός και οι τελικοί ξεκινούν από μηδενική βάση.

Σκληρή η «έδρα»
Τελικά η έδρα αποδείκτηκε πολύ... σκληρή, αφιλόξενη και δύσκολη για τις διεθνείς σκοπεύτριές μας του σκιτ, οι οποίες δεν μπόρεσαν τελικά να ξεπεράσουν την πίεση να αγωνίζονται «εντός έδρας», μπροστά στους γνωστούς και φίλους τους. Στον ημιτελικό του σκιτ γυναικών αγωνίστηκαν αθλήτριες με 72 και 71/75, ενώ η πρωταθλήτριά μας Άντρη Ελευθερίου με 68/75 περιορίστηκε στη 18η θέση, η «πρωτάρα» σε τέτοιου επιπέδου αγώνες Κωνσταντία Νικολάου με 67/75 τερμάτισε στην 29η και η Παναγιώτα Ανδρέου με 66/75, στην 30ή θέση.

Η τελετή έναρξης
Σύντομη αλλά εντυπωσιακή ήταν η επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων του τρίτου Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής της ISSF, που πραγματοποιήθηκε στο Μεσαιωνκό κάστρο της Λάρνακας το περασμένο Σάββατο, 25 Απριλίου. Σ’ αυτήν, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ παρέστησαν, επίσης, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας και μέλος της ΔΟΕ Ολεγκάριο Βάσκες Ράνα, ο γ.γ. της ISSF Φρανς Σράιπερ, ο αντιπρόεδρος και μέλος του Ιταλικού Κοινοβουλίου Λουτσιάνο Ρόσι, ο δήμαρχος Λάρνακας, η πρόεδρος και ο αναπληρωτής διευθυντής του ΚΟΑ, ο πρόεδρος και ο γ.γ. της ΚΟΕ, η ηγεσία της ΣΚΟΚ, ξένοι πρέσβεις και άλλοι επίσημοι.

Η παρουσίαση των σημαιών των 77 χωρών, που συμμετέχουν στους αγώνες, έγινε από γιγαντοοθόνη, από την οποία προβλήθηκαν, επίσης, το χασάπικο του Δήμου Λάρνακας, που το 2010 καταγράφηκε στο Βιβλίο Γκίνες, καθώς και ένα εντυπωσικό συρτάκι με τους «Χοντρό και Λιγνό» του κινηματογράφου. Προβλήθηκε, επίσης, και το χορευτικό στιγμιότυπο με τον Άντονι Κουίν στην ταινία με τα τρία Όσκαρ «Ζορπάς», ενώ το καλλιτεχνικό μέρος ολοκληρώθηκε με συρτάκι επί σκηνής που χόρεψαν μέλη της σχολής χορού “EDUAL”.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ Δημήτρης Λόρδος καλωσόρισε τους ξένους αθλητές και συνοδούς στο νησί μας και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την ηγεσία της ISSF, που ακόμα μια φορά εμπιστεύθηκε στη ΣΚΟΚ μια παγκόσμια διοργάνωση, καθώς και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, που έθεσε την όλη διοργάνωση υπό την αιγίδα του. «Θέλω να πιστεύω -τόνισε- πως οι άοκνες προσπάθειες και η εθελοντική προσφορά των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων και του Σκοπευτικού Ομίλου Λάρνακας θα συμβάλουν, ώστε να παρουσιάσουμε για άλλη μια φορά, μια καθ’ όλα άρτια και πετυχημένη διοργάνωση, για την οποία, τόσο οι ξένοι αθλητές, όσο και οι συνοδοί και αξιωματούχοι, θα έχουν έναν καλό λόγο για να προβάλουν την Κύπρο ως ποιοτικό αθλητικό προορισμό».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν, επίσης, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης και ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Ουράνιος Ιωαννίδης, οι οποίοι συγχάρηκαν τη ΣΚΟΚ για την ανάληψη της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης και εξέφρασαν την πεποίθηση πως αυτή θα στεφθεί με επιτυχία, ενώ η πρόεδρος του ΚΟΑ, Κλέα Ιωαννίδη, πέρα από τα συγχαρητήρια και τις ευχές της προς τη ΣΚΟΚ και τους αθλητές μας, έπλεξε και το εγκώμιο του προέδρου της ISSF και μέλους της ΔΟΕ Ολεγκάριο Βάσκες Ράνα, ο οποίος για χρόνια υπηρετεί τον παγκόσμιο αθλητισμό πρώτα ως αθλητής και στη συνέχεια ως παράγοντας.

Tελικοί σκιτ
Σήμερα, δεύτερη μέρα των αγώνων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα 75 δίσκων σκιτ ανδρών, με τους οποίους θα ολοκληρωθεί ο προκριματικός των 125 δίσκων και στη συνέχεια οι έξι πρώτοι θα αγωνιστούν στον ημιτελικό. Από κυπριακής πλευράς, αγωνίζονται οι Γιώργος Αχιλλέως, Αντώνης Ανδρέου και Ανδρέας Χάσικος.

Keywords
Τυχαία Θέματα