Ανησυχεί για νέα απόπειρα πραξικοπήματος ο Ερντογάν

Σε αναβρασμό βρίσκεται για τρίτο 24ωρο η Τουρκία, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα μερίδας στρατιωτικών το βράδυ της Παρασκευής, παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει τεθεί επισήμως υπό τον έλεγχο της εκλεγμένης κυβέρνησης και του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Η ανησυχία των Αρχών για μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος ενισχύεται ώρα με την ώρα, καθώς κατά την απογραφή του στρατιωτικού υλικού διαπιστώθηκε η απουσία 42 στρατιωτικών ελικοπτέρων

από διαφορετικές αεροπορικές βάσεις, σύμφωνα με τουρκικά μέσα.

Η αυξανόμενη ανησυχία της τουρκικής κυβέρνησης γι’ αυτό το λόγο συνέβαλε στο να ενισχυθεί το πογκρόμ κατά στρατιωτικών, δικαστών, δημοσίων υπαλλήλων και μελών της αστυνομίας με πάνω από 6.000 άτομα να έχουν καρατομηθεί και διωχθεί. Την ίδια ώρα, 1.800 μέλη των ειδικών δυνάμεων και της Αστυνομίας έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις επιφυλακής σε δημόσια κτίρια, με τις περιπολίες σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη να είναι συνεχείς.

Εξάλλου, σύμφωνα με το CNN, η εντολή του Ερντογάν για περιπολία του συνόλου του εναέριου χώρου της Τουρκίας, ενισχύει τις υποψίες ότι ο κίνδυνος για νέο πραξικόπημα είναι υπαρκτός, ενώ η η Αεροπορία έχει λάβει εντολή άμεσης κατάρριψης οποιουδήποτε εναέριου μέσου παραβιάσει το FIR.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, θρίλερ εξελίχθηκε στον αέρα, καθώς δύο αεροσκάφη F-16 φέρονται να παρενοχλήσαν το προεδρικό αεροσκάφος του Ερντογάν κατά την προσπάθειά του να προσεγγίσει το αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η προσπάθεια πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται μαρτυρία Τούρκου Αξιωματούχου, τα F-16 είχαν απενεργοποιήσει τα ραντάρ του αεροσκάφους, ενώ άλλα δύο F-16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο, ενώ ως «μυστήριο» χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι δεν υπήρξε εναέρια συμπλοκή, με τα F-16 να ανοίγουν πυρ.

Follow @Christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα