ΑΠΟΕΛ: Κωδικός πρόκρισης μέσω βελτίωσης

Σήμερα η τελευταία προπόνηση των «γαλαζοκιτρίνων» ενόψει ΤΝS.

Ό,τι δεν έκανε πριν από έξι βράδια στην Ουαλία, ο ΑΠΟΕΛ καλείται να το κάνει αύριο στο ΓΣΠ, μπροστά από τους χιλιάδες οπαδούς του. Το 0-0 του πρώτου αγώνα προϋποθέτει τουλάχιστον ένα γκολ για τον ΑΠΟΕΛ και την ίδια ώρα να μη δεχτεί τέρμα. Ως εκ

τούτου, θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσπάθεια, σοβαρότητα και πειθαρχία στο παιχνίδι των παικτών της λευκωσιάτικης ομάδας. Τίποτα δεν είναι εύκολο χωρίς την απαιτούμενη προσπάθεια στο ποδόσφαιρο. Το γνωρίζουν από πρώτο χέρι οι «γαλαζοκίτρινοι», οι οποίοι ολοκληρώνουν σήμερα την προετοιμασία τους και χωρίς ίχνος υποτίμησης προς τον αντίπαλο στοχεύουν μόνο στη νίκη. Γνωρίζουν την ανωτερότητά τους, αλλά αυτό δεν εξασφαλίζει τίποτα. Οι Ουαλοί θα κατέλθουν στον αγωνιστικό χώρο με μαζική άμυνα στο 1/3 του γηπέδου. Κάτι παρόμοιο με το πρώτο παιχνίδι, στο οποίο οι μεσοεπιθετικοί του Κρίστιανσεν δεν βρήκαν τον τρόπο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα. Ο τεχνικός ηγέτης του ΑΠΟΕΛ ανέλυσε στους παίκτες του ορισμένα στοιχεία που χρήζουν βελτίωσης σε σχέση με το προηγούμενο ματς και αισιοδοξεί πως αύριο θα δει πιο αποτελεσματική και πειστική εμφάνιση.

Δύσκολα θα προβεί σε αρκετές διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα. Αν μάλιστα διατηρηθεί ο σχηματισμός 4-1-4-1, η μόνη αλλαγή που ενδέχεται να προκύψει είναι στον κεντρικό άξονα ο Βινίσιους που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα στην Ουαλία. Οι Ορλάντι, Αρτυματάς και Μπρεσάν είναι τρεις επιλογές που μπορούν να αντικαταστήσουν τον Βραζιλιάνο, αλλά δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.

Από την άλλη, δεν θα θεωρηθεί έκπληξη να δούμε σχηματισμό 4-2-3-1, αφού γνωρίζει ο Κρίστιανσεν πως οι ποδοσφαιριστές του δεν θέλουν ιδιαίτερη προσαρμογή σε αυτό το σύστημα. Τα πλάνα του Δανού τεχνικού θα οριστικοποιηθούν σήμερα και το ευχάριστο για τον ίδιο είναι πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών. Δεν υπολογίζονται μόνο τα τελευταία τρία μετεγγραφικά αποκτήματα που δεν δηλώθηκαν στη λίστα της UEFA. Μάλιστα, θα κάνουν την ερχόμενη Πέμπτη ανεπίσημο ντεμπούτο στο φιλικό παιγνίδι που προγραμματίστηκε με τη Δόξα. Ο Κρίστιανσεν έκρινε σκόπιμο όπως η ομάδα του δώσει φιλικό παιχνίδι προκειμένου να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες όπως οι Λάγο, Γιαννιώτας, Ντε Καμάργκο, Μπρεσάν και Ορλάντι. Ειδικότερα οι πρώτοι τέσσερεις αποκτήθηκαν με την προοπτική να είναι στην ενδεκάδα και να έχουν ηγετικό ρόλο στην ομάδα. Αν ο ΑΠΟΕΛ αύριο ξεπεράσει το εμπόδιο της ΤΝS τότε στον 3ο προκριματικό γύρο, όπου ο πήχης θα ανέβει αισθητά, οι πιο πάνω ποδοσφαιριστές θα προσπαθήσουν να δώσουν περαιτέρω ποιότητα και δυναμική στην ομάδα. Οι πρώτες συστάσεις από την παρουσία τους στις προπονήσεις είναι πολύ θετικές και μένει να επιβεβαιωθούν και στα επίσημα παιγνίδια. Για τους φίλους του ΑΠΟΕΛ, πάντως, η παρουσία των παικτών στο επικείμενο φιλικό αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης. Το φιλικό θα γίνει στο Μακάρειο, στις 19:30.

Μεγάλη η ζήτηση των εισιτηρίων
Κοσμοσυρροή αναμένεται αύριο βράδυ στο ΓΣΠ, καθώς ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ ετοιμάζεται να δώσει μαζικά το «παρών» του. Από τη μια το ότι η πρόκριση είναι ανοιχτή και από την άλλη το ότι είναι το πρώτο εντός έδρας επίσημο παιγνίδι θα λειτουργήσει ευεργετικά στο να υπάρξει μεγάλη προσέλευση φιλάθλων. Η προπώληση των εισιτηρίων άρχισε από το Σάββατο και θα συνεχιστεί μέχρι αύριο και η πληροφόρηση που υπάρχει λέει πως η ζήτηση είναι μεγάλη. Σημειώνεται πως οι κάτοχοι διαρκείας έχουν δικαίωμα ελεύθερης εισόδου, προσκομίζοντας την κάρτα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα