Αναβολή λόγω έκρηξης στο Ντόρτμουντ-Μονακό!

Σήμερα στις 19:45 η σέντρα του αγώνα - Η Γιουβέντους νίκησε 3-0 την Μπαρσελόνα
Μια έκρηξη τριών «εκρηκτικών μηχανισμών» στο λεωφορείο που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ προκάλεσε τον τραυματισμό ενός ποδοσφαιριστή της γερμανικής ομάδας, λίγο πριν από την έναρξη του χθεσινού προημιτελικού αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και τη Μονακό, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί με ώρα έναρξης στις 21:45.

Η διοίκηση της γερμανικής ομάδας ανακοίνωσε ότι

ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη στις 19:45. «Το λεωφορείο ξεκίνησε από το ξενοδοχείο που διέμενε η ομάδα στη δυτική πόλη της Γερμανίας για να φτάσει στο γήπεδο, διανύοντας μια απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων, όταν τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Γκούναρ Βόρτμαν.

Όπως σημείωσε, τα παράθυρα του λεωφορείου έσπασαν από την έκρηξη και κάποιος μέσα στο όχημα τραυματίστηκε, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild και το βρετανικό δίκτυο BBC, ο τραυματίας είναι ο 26χρονος διεθνής αμυντικός της Ντόρτμουντ Μαρκ Μπάρτα που έχει τραυματιστεί στο χέρι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Η διοίκηση της ομάδας ανακοίνωσε ότι λίγο μετά την αναχώρηση του λεωφορείου από το ξενοδοχείο με προορισμό το γήπεδο σημειώθηκε ένα «περιστατικό». Το λεωφορείο της ομάδας υπέστη ζημιές σε δύο σημεία.

Με στρατηγική... αλά Παρί Σεν Ζερμέν, η Γιουβέντους συνέτριψε 3-0 την Μπαρσελόνα στο Τορίνο κι έκανε άλμα προς τα ημιτελικά του Champions League, αφού παρότι η ρεβάνς της 19ης Απριλίου είναι βέβαιο ότι θα διεξαχθεί ενώπιον ενός «κολασμένου» κοινού στη Βαρκελώνη, η φανέλα της πρωταθλήτριας Ιταλίας είναι πολύ βαριά και η κλάση της ως ομάδας ανάλογη.

Οι Ιταλοί άσκησαν πολύ μεγάλη πίεση από το πρώτο σφύριγμα της αναμέτρησης, με προφανή στόχο να φτάσουν στο γρήγορο γκολ. Αφού, λοιπόν, προειδοποίησαν στο 3΄, με τον Ιγκουαΐν να παίρνει την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Τερ Στέγκεν, άνοιξαν το σκορ στο 7΄ με εξαιρετικό γκολ του Ντιμπάλα, που εκτέλεσε αστραπιαία στη γωνία του Γερμανού τερματοφύλακα με τεχνικό αριστερό σουτ.

Στο 21΄ ο Μπουφόν βρήκε την μπάλα όσο χρειαζόταν, για να τη στείλει κόρνερ στο πλασέ του Ινιέστα, σε μαγική πάσα του Μέσι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήταν και πάλι ο Ντιμπάλα που νίκησε για δεύτερη φορά τον Τερ Στέγκεν με εν κινήσει αριστερό σουτ, κι ας ήταν η κατοχή σε εκείνο το σημείο στο 68%-32% για τους Καταλανούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρσελόνα βγήκε για να παίξει, επιτέλους, ποδόσφαιρο και στο 47΄ ο Μέσι έχασε μεγάλη ευκαιρία, πλασάροντας δίπλα από το δοκάρι του Μπουφόν. Στο 55΄ όμως ο Κιελίνι, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε πρώτα στο δεξί δοκάρι κι εν συνεχεία κατέληξε στα δίχτυα των Ισπανών για το τελικό 3-0 και το game over για την «Μπάρτσα», που πλέον χρειάζεται άλλο ένα ποδοσφαιρικό θαύμα για να προκριθεί.

Συνεχίζεται το θέαμα
Σε κλασική αναμέτρηση των ευρωπαϊκών κυπέλλων έχει εξελιχθεί το Μπάγερν-Ρεάλ Μαδρίτης. Σίγουρα η πιο κλασική στα χρονικά του κυπέλλου πρωταθλητριών, αφού οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση 22 φορές στο παρελθόν με τους Βαυαρούς να έχουν 11 νίκες και τους «μερένγκες» εννέα.

Σε νοκ άουτ αγώνες όμως, η ισορροπία είναι απόλυτη: από 9 νίκες και από 5 προκρίσεις η κάθε μια, αφού οι δύο παραπάνω επιτυχίες της Μπάγερν, σημειώθηκαν το 2000 σε όμιλο από τον οποίο προκρίθηκαν αμφότερες και συναντήθηκαν αργότερα στους ημιτελικούς. Μόλις δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Χωρίς τον Κέβιν Γκαμεϊρό θα αγωνιστεί και πάλι η Ατλέτικο Μαδρίτης, στον σημερινό πρώτο προημιτελικό του Champions League με τη Λέστερ στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Ο Γάλλος επιθετικός δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες και παραμένει για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι εκτός πλάνων του Ντιέγκο Σιμεόνε, που λογικά θα χρησιμοποιήσει ξανά τον Φερνάντο Τόρες ως παρτενέρ του Αντουάν Γκριζμάν στην επιθετική γραμμή της ομάδας του.

Στον αντίποδα, ο Αργεντινός τεχνικός θα έχει αυτήν τη φορά στη διάθεσή του τον συμπατριώτη του, Νίκο Γκαϊτάν, ο οποίος επανήλθε σήμερα στις προπονήσεις και συμπεριλήφθηκε στη 18άδα. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός είχε τραυματιστεί στο πόδι, ενόσω βρισκόταν στην Αργεντινή με την εθνική του ομάδα.

Χθες
Γιουβέντους- Μπαρσελόνα
(7', 22' Ντιμπαλά, 54' Κιελίνι)

Σήμερα
Ντόρτμουντ - Μονακό 19:45
Μπάγερν- Ρεάλ 21:45
Ατλέτικο - Λέστερ 21:45

Keywords
Τυχαία Θέματα