Ισχυρές εκρηκτικές ύλες στην επίθεση κατά της Ντόρτμουντ

Στόχος επίθεσης έγινε χθες βράδυ λεωφορείο της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μπρούσια-Ντόρτμουντ, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν «ισχυρές εκρηκτικές ύλες».

Η αστυνομία του Ντόρτμουντ αναφέρει πως η προκαταρκτική έρευνα καταδεικνύει πως «επρόκειτο για επίθεση με ισχυρά εκρηκτικά», χωρίς, όμως, να υπάρχουν, μέχρι στιγμής, αποδείξεις για σύνδεση με τρομοκρατία.

Σύμφωνα με τις γερμανικές Αρχές επιστολή «ανάληψης ευθύνης» βρέθηκε κοντά στο σημείο των εκρήξεων.

Η

αστυνομία ερευνά κατά πόσο η επιστολή, για το περιεχόμενο της οποία δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες, είναι αυθεντική, ενώ κατά τις γερμανικές Αρχές παραμένουν ακόμη ασαφή τα κίνητρα της επίθεσης.

Συνολικά τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν δίπλα στο λεωφορείο, που μετέφερε τους παίκτες της Ντόρτμουντ στο στάδιο της ομάδας για τον αγώνα με την Μονακό, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Champions Leage.

Το λεωφορείο με την αποστολή της Ντόρτμουντ είχε αναχωρήσει από το ξενοδοχείο, όπου είχαν καταλύσει οι ποδοσφαιριστές και κατευθυνόταν προς το γήπεδο, όπου θα διεξαγόταν η αναμέτρηση, διανύοντας μια απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων, όταν πυροδοτήθηκαν «τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της αστυνομίας.


Από τις εκρήξεις τραυματίστηκε στο χέρι ο Ισπανός σέντερ μπακ της ομάδας, Μαρκ Μπάρτρα, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, καθώς υπέστη κάταγμα στον καρπό. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, είναι καλά στην υγεία τους.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel μεταδίδει στην ηλεκτρονική του έκδοση πως οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας πιστεύουν πως επρόκειτο για στοχευμένη επίθεση κατά του λεωφορείου της ποδοσφαιρικής ομάδας και τα εκρηκτικά φέρεται να ήταν κρυμμένα σε προστατευτικό φράκτη στην άκρη του δρόμου.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο και το λεωφορείο υπέστη ζημιές σε δύο σημεία. Στο σημείο, καθώς και στο γήπεδο, έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, με τους θεατές στο στάδιο να καλούνται να παραμείνουν στις θέσεις τους έως ότου ενημερωθούν από τις Αρχές πως είναι ασφαλής η αποχώρησή τους.

Σημειώνεται ότι ο αγώνας αναβλήθηκε για σήμερα στις 19:45.

Το σοκ στη γερμανική ομάδα είναι μεγάλο, ενώ συγκίνηση σκόρπισε στο γήπεδο και σ’ ολόκληρο τον πλανήτη η αντίδραση των φιλάθλων της Μονακό στο άκουσμα της επίθεσης εναντίον του λεωφορείου της Ντόρτμουντ.

Μόλις έγινε γνωστό ότι σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις γύρω από το λεωφορείο που μετέφερε τους ποδοσφαιριστές στο γήπεδο, οι οπαδοί της Μονακό άρχισαν να φωνάζουν «Ντόρτμουντ! Ντόρτμουντ!», στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα εναντίον κάθε είδους βίας και δίνοντας μάθημα αθλητικού πολιτισμού.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Η Ντόρτμουντ ευχαρίστησε θερμά τους οπαδούς της Μονακό για αυτή την κίνηση, μέσω tweet της, ενώ το ίδιο έκανε και ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, που έγραψε στο Twitter. «Ταχεία ανάρρωση Μαρκ Μπάρτρα! Υπέροχη αντίδραση από τους οπαδούς της Μονακό. Απόψε όλοι είμαστε Ντόρτμουντ».

Διαδικτυακό κάλεσμα στους εκδρομείς από το Μονακό, οι οποίοι χρειάζεται να μείνουν για ένα ακόμα βράδυ στη Γερμανία, απηύθυναν εκατοντάδες οπαδοί της Ντόρτμουντ, στον απόηχο της τριπλής έκρηξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα