ΑΕΚ: Σταθερότητα και συνέχεια

Οι «κιτρινοπράσινοι» έσπασαν ακόμη μια παράδοση, διορθώνουν τα λάθη τους και κοιτάνε μπροστά.

Κάνει εκπληκτική πορεία και δείχνει έτοιμη, ώριμη και ικανή για να πραγματοποιήσει ακόμη ένα όνειρό της. Η ΑΕΚ συνεχίζει ακάθεκτη, αλάνθαστη και σοβαρή και μετά από δέκα αγώνες έχει πετύχει εννέα νίκες και μια ισοπαλία. Έχει την καλύτερη επίθεση με 26 τέρματα και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα με 5 γκολ παθητικό. Έσπασε δύο αρνητικές παραδόσεις. Στην έδρα της Νέας

Σαλαμίνας και στη Λάρνακα με την ΑΕΛ. Κερδίζει όταν δεν πιάνει την καλύτερή της απόδοση. Ανατρέπει σκορ και έχει χαρακτήρα νικητή και ομάδας που δεν λυγίζει εύκολα. Έχει εμπειρία στο ρόστερ της και παίκτες οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ο ένας τον άλλο. Έχει πολλά υπέρ της και πολύ περισσότερα θετικά παρά αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι της. Πιο μεγάλο και πιο ποιοτικό ρόστερ από το περσινό. Ακόμη μια μεγάλη διαφορά είναι οι συχνοί τραυματισμοί και ατυχίες. Σε σχέση με πέρσι, για παράδειγμα, οι τραυματισμοί ήταν πολλοί και συχνοί και αυτό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Φέτος, αν εξαιρέσουμε τον σοβαρό τραυματισμό του Τομάς και ένα μικρό τραυματισμό του Καταλά, σε αυτό τον τομέα δεν υπάρχει καμία ανησυχία και ειδικά με μυϊκούς τραυματισμούς. Η δουλειά που γίνεται από το προπονητικό τιμ είναι πάρα πολύ καλή, όχι μόνο τεχνικά, αλλά και σε θέματα φυσικής κατάστασης.

Αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο και είναι ένας από τους κύριους λόγους που η φετινή ΑΕΚ είναι αλλαγμένη προς το καλύτερο. Οι «κιτρινοπράσινοι», όμως, δεν πρέπει να χαλαρώσουν με όλα αυτά τα πλεονεκτήματα που έχουν. Το αντίθετο μάλιστα, πρέπει να συνεχίσουν να διορθώνουν τα λάθη τους και να μην τα επαναλαμβάνουν. Την τακτική, δηλαδή, που εφαρμόζεται εδώ και αρκετό καιρό στην ομάδα της Λάρνακας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναπαύονται και να μείνουν σε εγρήγορση. Όταν κάνεις για τρίτη κατά σειρά χρονιά πρωταθλητισμό, σίγουρα χρόνο με τον χρόνο είσαι βελτιωμένος και οι εμπειρίες σε βοηθάνε πάρα πολύ να μην επαναλάβεις λάθη του παρελθόντος. Η ΑΕΚ έμαθε από τα λάθη της και τώρα δεν τα επαναλαμβάνει. Κέρδισε πολλά από το τελευταίο ντέρμπι με την ΑΕΛ, εκτός από τους τρεις βαθμούς. Αυτά πρέπει να κρατήσει η ομάδα της Λάρνακας για να έχει συνέχεια και διάρκεια στην κορυφή μέχρι το τέλος. Όταν καταφέρει και σταθεροποιήσει και την απόδοσή της και εντός έδρας και εκτός έδρας, η κατάσταση θα είναι ακόμη πιο απλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα