Συνελήφθησαν αξιωματικοί της αστυνομίας στην Αργεντινή

Τρεις αξιωματικοί της αστυνομίας συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι πιλοτάριζαν ένα αεροσκάφος που έκανε "πτήση θανάτου" κατά τη διάρκεια της οποίας ρίχτηκαν ζωντανές στη θάλασσα μια Γαλλίδα μοναχή και άλλες τέσσερις γυναίκες, την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας στην Αργεντινή (1976-83).

"Οι τρεις συλληφθέντες είναι αυτοί που πιλοτάριζαν το αεροπλάνο" στο οποίο βρίσκονταν η μοναχή Λεονί Ντικέ και τέσσερα μέλη του κινήματος Μητέρες της Πλατείας του Μαΐου, ανέφερε δικαστική πηγή.

Η Ντικέ και μια άλλη Γαλλίδα μοναχή, η Αλίς Ντιμόν, απήχθησαν στις 8 και 10 Δεκεμβρίου 1977. Στην ίδια επιχείρηση απήχθησαν και δέκα ακτιβίστριες, μεταξύ των οποίων και η ιδρύτρια του κινήματος των Μητέρων της Πλατείας του Μαΐου, Ασουσένα Βιλαφλόρ.

Τα λείψανα της Λεονί Ντικέ, της Ασουσένα Βιλαφλόρ και των τριών ακτιβιστιών, αναγνωρίστηκαν το 2005. Το πτώμα της Αλίς Ντιμόν δεν βρέθηκε ποτέ.

Η ανακοίνωση της σύλληψης αυτής γίνεται ενώ βρίσκεται στην τελική φάση της η δίκη του πρώην αξιωματικού του ναυτικού Αλφρέδο Αστίζ ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στην υπόθεση της απαγωγής των δύο γαλλίδων μοναχών. Την Παρασκευή οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν την καταδίκη του 59χρονου "άγγελου του θανάτου" σε ισόβια.
Keywords
Τυχαία Θέματα