Η Google ξεκίνησε υπηρεσία online μουσικής

Ο αμερικανικός όμιλος του διαδικτύου Google, ξεκίνησε μια υπηρεσία προσφοράς online μουσικής, η οποία επιτρέπει "το κατέβασμα μιας μουσικής συλλογής που θα ακούγεται παντού", με ή χωρίς σύνδεση στο Internet, με το συγχρονισμό αρχείων, που είναι αποθηκευμένα σε διάφορες συσκευές.

"Όταν κατεβάζετε μουσική από αυτή τη νέα
υπηρεσία, μπορείτε να την ακούσετε στο διαδίκτυο σε οποιαδήποτε συμβατή συσκευή", δήλωσε ένας αξιωματούχος της Google, ο Πολ Τζόις, παρουσιάζοντας τη "Beta Music" στο Σαν Φρανσίσκο, της Καλιφόρνιας.

Η υπηρεσία αυτή, επί του παρόντος σε πειραματική έκδοση, είναι προσβάσιμη μόνο με πρόσκληση, επιτρέπει το "σχηματισμό μιας δισκοθήκης με οποιοδήποτε φάκελο ή μια συλλογή iTunes (η μουσική υπηρεσία της Apple που είναι προσβάσιμη μέσω των συσκευών iPod, και iPhones και τις ταμπλέτες iPad)", αναφέρει σε ανακοινωσή του ο όμιλος Google.

"Και όταν κατεβάζετε νέα τραγούδια στον υπολογιστή σας, μπορούν να προστίθενται αυτόματα στην online δισκοθήκη σας", εξηγεί το Google.

Η υπηρεσία λειτουργεί βάσει της αρχής του "cloud computing" (διαδικτυακές εφαρμογές που μπορούν να τρέχουν στο διαδίκτυο, εντελώς έξω από τον υπολογιστή μας), που αφήνουν στο Google την φροντίδα για την αποθήκευση των μουσικών αρχείων--"χωρίς να ανησυχούμε για ιστορίες καλωδίων, μεταφορές αρχείων ή εξάντληση της χωρητικότητας αποθήκευσης".

Όσον αφορά την πρόσβαση χωρίς σύνδεση στο internet, θα λειτουργήσει είτε για τραγούδια που πρόσφατα ακούστηκαν, ή για μια μουσική επιλογή ειδικά καθορισμένη, προσθέτει η ίδια πηγή.
Keywords
Τυχαία Θέματα