Δίωξη σε βάρος ενός μπλόγκερ που είχε καταγγείλει υποθέσεις διαφθοράς

Έρευνα σε βάρος του Αλεξέι Νάβαλνι, ενός ρώσου μπλόγκερ ο οποίος στα τέλη του 2010 κατηγόρησε το ρωσικό μονοπώλιο των πετρελαιαγωγών Transneft γιά "μαζική υπεξαίρεση κεφαλαίων" ύψους 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, διεξάγουν οι αρχές, όπως δήλωσε στη Μόσχα ο εκπρόσωπος της εξεταστικής επιτροπής, Βλαντίμιρ Μαρκίν.

"Επιβεβαιώνω ότι, έχει ξεκινήσει μία έρευνα σε βάρος του δικηγόρου Μόσχας, Αλεξέι Νάβαλνι, με την κατηγορία της 'κατάχρησης εξουσίας'" και της αντιποίησης αρχής, ανέφερε ο Μαρκίν.

Εξήγησε, περαιτέρω, ότι εμφανιζόμενος ως "σύμβουλος του Κυβερνήτη του Κίροφ", ο Ναβάλνι εξώθησε
τον ιδιοκτήτη μιας ξυλουργίας να πωλήσει --σε ασύμφορη τιμή-- σε μία άλλη επιχείρηση, "ώστε να εξασφαλίσει την υποστήριξη της τοπικής κυβέρνησης".

Στο μεταξύ ο ιδιοκτήτης του πάροχο πρόσβασης στο Διαδίκτυο Yandex εξαναγκάστηκε να παράσχει πληροφορίες στις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας (FSB) αναφορικά με καταθέσεις χρημάτων μέσω του Διαδικτύου προς όφελος του Νάβαλνι.

Τις καταγγελίες αυτές πάντως --παρότι φυσιολογικά θα χειριζόταν η γενική εισαγγελία ή η εισαγγελία της Μόσχας--, χειρίζεται η. . . Αγορανομία της Μόσχας.
Keywords
Τυχαία Θέματα