αμείο για την στήριξη των επιχειρήσεων στην Ιταλία

Η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ετοιμάζει ειδικό ταμείο για την στήριξη των επιχειρήσεων, γράφει ο ιταλικός Τύπος. Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα αναφέρει ότι το εν λόγω ταμείο θα διαθέτει κεφάλαιο είκοσι δισεκατομμυρίων ευρώ και θα έχει ως πρότυπο αντίστοιχο ταμείο που έχει ήδη δημιουργηθεί στην Γαλλία.

Με δηλώσεις του, ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι επιβεβαίωσε την πρωτοβουλία προσθέτοντας ότι κύριοι χρηματοδότες
θα είναι το ιταλικό ταμείο παρακαταθηκών και δανείων (Cassa Depositi e Prestiti) και διάφορα δημόσια ταμεία κοινωνικών ασφαλίσεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Λα Ρεπούμπλικα, "είναι πολύ πιθανό να προστεθούν και κινέζικα κεφάλαια και στο πλαίσιο αυτό φέρεται να εντάσσεται και η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Τρεμόντι στην Κίνα, την περασμένη εβδομάδα".

Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, κύριος στόχος του νέου αυτού ταμείου στήριξης είναι να αποφευχθεί η εύκολη εξαγορά ιταλικών επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, από μέρους ξένων εταιριών.

Εύγλωττο παράδειγμα η περίπτωση της επιχείρησης τροφίμων Parmalat--ο Τρεμόντι έδωσε πίστωση χρόνου στην ιταλική ιδιοκτησία αναβάλλοντας ουσιαστικά το συμβούλιο των μετόχων προκειμένου να δυσχερανθεί η αγορά της από την γαλλική εταιρία Lactalis.

"Το ταμείο αυτό θα είναι ανοικτό και στην συμμετοχή ξένων και ιδιωτών και δεν θα στοχεύει στον προστατευτισμό, αλλά στην ενίσχυση των δυνατοτήτων ανάπτυξης", τόνισε, τέλος, ο Τρεμόντι.
Keywords
Τυχαία Θέματα