Σε καλή κατάσταση οι κυπριακές τράπεζες

Το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, ακόμη και με τις υποβαθμίσεις που έγιναν, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, διαβεβαίωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ), Αθανάσιος Ορφανίδης. Μιλώντας στη Βουλή υπέδειξε ότι οι τράπεζες της
Κύπρου έχουν ψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας, ενώ επικαλούμενος τους ξένους οίκους αξιολόγησης υπογράμμισε, ότι το τραπεζικό σύστημα δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα που θα πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

Πριν δύο βδομάδες οι Standard and Poor's υποβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου, για δεύτερη φορά από το Νοέμβριο, επικαλούμενοι την έκθεση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Παρόμοιες επισημάνσεις έχουν κάνει και οι Moody's, σημειώνοντας παράλληλα και το διαρθρωτικό χαρακτήρα των δημοσιονομικών προβλημάτων της Κύπρου.

«Θα πρέπει να δίνουμε έμφαση στους οίκους που αναλύουν το τραπεζικό σύστημα με λεπτομέρεια, αντί σε άλλους οίκους που δεν το αναλύουν σ' αυτήν την έμφαση», είπε σήμερα ο διοικητής.

Ο κ. Ορφανίδης αρνήθηκε να σχολιάσει την πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου Χριστόφια για ευθύνες του διοικητή της ΚΤΚ για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα