Ούμαγκ: Ένα βήμα από την ιστορία ο Αλκαράζ (vids)

Ο Κάρλος Αλκαράζ Γκάρφια προκρίθηκε στον παρθενικό τελικό της καριέρας του σε επίπεδο ΑΤΡ και βρίσκεται μια νίκη μακριά από το να γράψει ιστορία, κατακτώντας τον 1ο τίτλο του στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο 18χρονος Ισπανός, κέρδισε με straight sets τον Άλμπερτ Ράμος Βινόλας, το βράδυ του Σαββάτου και πέρασε στον τελικό του Croatia Open, στο Ούμαγκ της Κροατίας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρισάρ Γκασκέ.

Μετά από δυο ώρες αγώνα, ο Αλκαράζ επικράτησε του Νο1 του ταμπλό με 6-2, 7-6(3)

και πέτυχε την 4η συνεχόμενη νίκη του στο χωμάτινο τουρνουά.

Με αυτή την πρόκριση στον τελικό του Ούμαγκ, ο Ισπανός έγινε ο νεαρότερος φιναλίστ σε ΑΤΡ τουρνουά, τα τελευταία 13 χρόνια. Από το 2008 και την παρουσία του Κέι Νισικόρι στον τελικό του Delray Championship, είχε να εμφανιστεί νεαρότερος φιναλίστ.

Την Κυριακή, στον τελικό θα έχει δύσκολο έργο πάντως, μιας και θα βρει απέναντί του, τον πολύπειρο Ρισάρ Γκασκέ.

Ο Γάλλος απέκλεισε δύσκολα τον 22χρονο Γερμανό, Ντάνιελ Αλτμάιερ με 7-6(2), 3-6, 6-3 μετά από τρίωρη μάχη και προκρίθηκε στον 32ο τελικό καριέρας, σε επίπεδο ΑΤΡ.

Form is temporary, class is permanent @richardgasquet1 reaches his first ATP final in over three years with 7-6 3-6 6-3 win over Altmaier in a semi-final contest lasting over 3 hours at @CroatiaOpenUmag! pic.twitter.com/aW9fA275Us

Tennis TV (@TennisTV) July 24, 2021

Ο 35χρονος, άλλοτε Νο7 τενίστας του κόσμου, έχει κατακτήσει 15 τίτλους σε 31 παρουσίες σε τελικούς και κόντρα στον Αλκαράζ θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνει δικό του το 1ο του τρόπαιο ΑΤΡ, μετά το 2018.

Τρία χρόνια… άτιτλος είναι ο Γκασκέ, που σε ενδεχόμενη νίκη, θα επιστρέψει στο Top50 της παγκόσμιας κατάταξης (Νο50). Ο Αλκαράζ από την πλευρά του, έχει εξασφαλίσει ήδη νέο ρεκόρ καριέρας (Νο60), ενώ σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου, θα ανέβει στο Νο54.

CROATIA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ούμαγκ: Ένα βήμα από την ιστορία ο Αλκαράζ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα