Τζόκοβιτς: Δυσαρεστημένος μετά την πρεμιέρα του

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ακολούθησε το παράδειγμα του Ντανίλ Μεντβέντεφ και μίλησε με σκληρά λόγια για τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, εξαιτίας των… περίεργων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Μπορεί να χρειάστηκε μόλις… 61 λεπτά για να πάρει την πρόκριση στον 2ο γύρο του θεσμού, όμως ο Νο1 τενίστας του κόσμου, ένιωσε στο σώμα του την καταπόνηση από τον καύσωνα και τα υψηλά ποσοστά υγρασίας που επικρατούν στο

Τόκιο, τις αγωνιστικές ώρες.

Του Σέρβου δεν του άρεσαν οι συνθήκες και στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος του ντεμπούτου του, δεν το άφησε να περάσει έτσι, προσυπογράφοντας ουσιαστικά τα λεγόμενα του Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Βέβαια, ο Άντι Μάρεϊ, μετά την πρεμιέρα του στο διπλό ανδρών, είπε πως του άρεσαν οι συνθήκες παιχνιδιού και πως του δίνουν τη δυνατότητα να ονειρεύεται μεγάλα πράγματα στη διοργάνωση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζόκοβιτς:

“Οι συνθήκες ήταν πολύ σκληρές. Μιλώντας και με τους άλλους αθλητές, καταλήξαμε στο ότι σήμερα, ήταν η χειρότερη ημέρα, η πιο καυτή.

Επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και υπάρχουν υψηλά ποσοστά υγρασίας. Αυτό είναι πολύ κακό, γιατί η ζέστη αποθηκεύεται στην επιφάνεια του court και δυσκολεύει τις προσπάθειές μας. Δεν φυσάει καθόλου, κι αυτό κάνει τη ζωή μας ακόμη πιο δύσκολη.

Ίσως τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε ένα μικρό αεράκι, που βοηθούσε ώστε να φεύγουμε για λίγες στιγμές από τον καύσωνα. Σήμερα όμως, αυτό δεν συνέβη ποτέ. Ήταν μεγάλη πρόκληση.

Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων που ξεπέρασα το πρώτο μου εμπόδιο στην πορεία μου για το χρυσό. Συμφωνώ 100% με τον Μεντβέντεφ όμως. Εγώ, ολοκλήρωσα το ματς μου λίγο πριν τις 17:00. Οι συνθήκες ήταν πολύ άσχημες το μεσημέρι.

Υπάρχουν φώτα σε όλα τα courts, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν θέλουν να μας βοηθήσουν λίγο και βάζουν όλα τα ματς τόσο νωρίς μέσα στη μέρα.

Νομίζω ότι αν παίξουμε αργότερα, θα είναι και καλύτερα για τους ανθρώπους που θέλουν να μας δούνε, από την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ.

Η ITF, ίσως μπορεί να μου δώσει μια απάντηση, για ποιο λόγο παίζουμε τόσο νωρίς, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να παίξουμε σε καλύτερες συνθήκες. Ελπίζω να αλλάξουν τροπάριο οι διοργανωτές”.

OLYMPIC GAMES MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Τζόκοβιτς: Δυσαρεστημένος μετά την πρεμιέρα του appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα