Γράφει ιστορία στη Μελβούρνη ο Στέφανος – VIDEO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει τις φοβερές εμφανίσεις του στο Αυστραλιανό Όπεν. Τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον 4ο γύρο του Major της Μελβούρνης…

Και τώρα… Φέντερερ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει το πρωί της Κυριακής στον 4ο γύρο του φετινού Αυστραλιανού Όπεν τον θρυλικό Ρότζερ Φέντερερ, σε ένα ιστορικής σημασίας παιχνίδι.

Με την τρίτη του συνεχόμενη νίκη στα τέσσερα σετ, αυτή τη φορά κόντρα

στον Νικολόζ Μπασιλασβίλι, ο Στεφ έγραψε ακόμη ένα χρυσό κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού τένις, μιας και έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας στην Open era που καταφέρνει να περάσει στους “16” καλύτερους του τουρνουά.

Εκτός αυτού, έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία, που καταφέρνει να προκριθεί στον 4ο γύρο δυο διαφορετικών Grand Slam διοργανώσεων. Θυμίζω, είχε περάσει στους “16” καλύτερους του Wimbledon πέρυσι, όπου αποκλείστηκε από τον Τζον Ίσνερ.

Ο Τσιτσιπάς, χρειάστηκε σήμερα 2 ώρες και 54 λεπτά για να σφραγίσει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του θεσμού, κερδίζοντας με 6-3, 3-6, 7-6(7), 6-4 το Νο20 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Εμφανίζοντας το καλό του πρόσωπο και πάλι, έχοντας την στήριξη των Ελλήνων ομογενών στις κερκίδες, και όντας τενιστικά ανώτερος από τον αντίπαλό του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρότι έχασε την ψυχραιμία του σε ορισμένα σημεία του αγώνα, πήρε την πρόκριση χωρίς να ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα.

“Αισθάνομαι σαν να παίζω σπίτι μου. Είναι το πρώτο τουρνουά στο οποίο αγωνίζομαι με τόσο πολύ κόσμο από την Ελλάδα στο πλευρό μου και γι’ αυτό είναι ήδη από τα αγαπημένα μου”, τόνισε στις δηλώσεις του μετά το ματς ο 20χρονος πρωταθλητής μας.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε ορεξάτος στον αγώνα και προηγήθηκε με μπρέικ (3-1) νωρίς-νωρίς, παίρνοντας έτσι το πάνω χέρι για την κατάκτηση του πρώτου σετ της αναμέτρησης.

Εκμεταλλευόμενος το μοναδικό μπρέικ πόιντ που δημιούργησε σε ολόκληρο το σετ και όντας εξαιρετικός πίσω από την γραμμή του σερβίς, μιας και είχε χάσει μόλις τρεις πόντους μέχρι τότε, ο Στεφ πήρε τις μπάλες στα χέρια του για να σερβίρει για το 1-0 στο 5-3.

Εκεί, έπαθε ένα μικρό μπλακ-άουτ και παρότι βρέθηκε με 40-15 μπροστά, έχασε τρεις σερί πόντους, δίνοντας την ευκαιρία στον Μπασιλασβίλι να απειλήσει με μπρέικ πόιντ, πριν τελικά ο 20χρονος το σβήσει και κερδίσει στιγμές αργότερα το σετ με 6-3.

Στο δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης ο Γεωργιανός ξεκίνησε καλύτερα και ευτύχησε να προηγηθεί με μπρέικ (0-3) νωρίς. Αυτό το σπάσιμο του σερβίς, του έφτανε για να ισοφαρίσει.

Ο Τσιτσιπάς πίεσε για να πάρει πίσω το μπρέικ και να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την κατάκτηση του δευτέρου σετ, όμως ο Μπασιλασβίλι έφτασε στο 3-6, σώζοντας νωρίτερα το ένα και μοναδικό μπρέικ πόιντ που είχε ο Στεφ, στο 1-3.

Οι δυο τενίστες ξεκίνησαν από νέα αφετηρία, με το σκορ πλέον στο 1-1 και το τρίτο σετ να κρίνεται στις λεπτομέρειες τελικά, υπέρ του Έλληνα πρωταθλητή.

Ο Στέφανος φαινόταν να κάνει… περίπατο μέχρι το 6-3, έλα που όμως επόπτης γραμμών και διαιτητής του στέρησαν τη χαρά να πανηγυρίσει μια ώρα αρχύτερα το 2-1 στα σετ και το νέο προβάδισμά του στον αγώνα.

Έχοντας κάνει ήδη το πολυπόθητο μπρέικ στο 2-0, ο Στέφανος σέρβιρε για το σετ όντας μπροστά με 5-3 και είχε σετ πόιντ, με πλεονάκτημα στο σερβίς του.

Ο Στεφ σέρβιρε, ο Μπασιλασβίλι γύρισε τη μπάλα στο φιλέ, πριν ο επόπτης φωνάξει άουτ, με τον διαιτητή να διορθώνει την απόφαση αυτή και να φωνάζει με την σειρά του επανάληψη του πόντου, αν και όπως φαίνεται από το ριπλέι της φάσης, ο Γεωργιανός δεν επηρεάστηκε καθόλου από το call του επόπτη, που ήρθε αργότερα από το δικό του χτύπημα!

Δείτε την αμφιλεγόμενη φάση στο 5-3:

Άρα, ο Τσιτσιπάς θα έπρεπε να είχε πάρει το σετ με 6-3 και να πήγαινε ήρεμος στην αλλαγή. Αντ’ αυτού, δέχθηκε μπρέικ λίγες στιγμές αργότερα (5-4) και το τρίτο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

Εκεί, ο Μπασιλασβίλι είχε πρώτος σετ πόιντ στο 5-6, όμως ο Στέφανος το έσβησε και μερικά λεπτά μετά, πανηγύρισε το 2-1 έξαλλα κάνοντας το 9-7, κι εκμεταλλευόμενος την τρίτη και φαρμακερή του ευκαιρία στο σετ. Θεία δίκη.

Έχοντας πλέον την ψυχολογία με το μέρος του, κι έχοντας ξεπεράσει το σοκ της απόφασης του διαιτητή στο 5-3 του τρίτου σετ, που λίγο έλειψε να τινάξει το ματς τον αέρα για τον ίδιο, ο Στέφανος θριάμβευσε στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης.

Μόλις τέσσερις πόντους σε πέντε σέρβις γκέιμς του απόλεσε ο Στεφ, που έκανε πάρτι από την γραμμή του σερβίς, κι όντας πλέον εξαιρετικός στις επιστροφές του, έχοντας ανεβάσει κατακόρυφα τον ρυθμό στην απόδοσή του, έφτασε άνετα στο 6-4.

Το μοναδικό του μπρέικ το έκανε στο 3-3, παίρνοντας τα ηνία του σετ με 4-3 και τελειώνοντας λίγο αργότερα το ματς με στυλ σερβίροντας (6-4). Τελικό αποτέλεσμα, νίκη στα τέσσερα σετ υπέρ του 20χρονου Έλληνα πρωταθλητή και πρόκριση στον 4ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν.

Όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα, με 18 άσους και μόλις ένα διπλό λάθος τελείωσε το ματς ο Στέφανος, ενώ εκμεταλλεύτηκε 3/6 μπρέικ πόιντς. Επίσης, με 91/131 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του, ολοκλήρωσε την δοκιμασία κόντρα στον Μπασιλασβίλι, το Νο14 του ταμπλό.



ΑUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | OOP (+9h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Γράφει ιστορία στη Μελβούρνη ο Στέφανος – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα