Συνάντηση Κυβέρνησης – SAP

Θετική αποτίμηση κάνει η SAP για το οικονομικό κλιμα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνάντησης του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον κ. Snabe από τη SAP.


Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λογισμικού επιχειρησιακών

εφαρμογών SAP, δήλωσε εντυπωσιασμένος με τη βελτίωση που παρουσιάζει η χώρα, μετά τη συνάντηση του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.


Ο κ. Jim Hagemann Snabe χαρακτήρισε πολύ παραγωγική τη συνάντηση τονίζοντας πως στόχος της εταιρείας του είναι να στηρίξει την ανάπτυξη στην Ελλάδα κάτι που αποτελεί όπως είπε και την ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης.


«Θα επενδύσουμε στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Hagemann, ανακοινώνοντας πως η εταιρεία μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία νοτίου Ευρώπης της εταιρείας στην Ελλάδα. Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας με στόχο τη μείωση της ανεργίας και την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, με τον κ. Hagemann να δεσμεύεται πως θα στηρίξει πρωτοβουλίες νέων επιχειρηματιών.


Ακολουθεί το επίσημο δελτίο Τύπου της εταιρείας μετά από την εν λόγω συνάντηση:


Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η προγραμματισμένη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον co-CEO της SAP, Jim Hagemann Snabe. Η δυνατότητα συνεργασίας στην κατεύθυνση της αναμόρφωσης του Ελληνικού δημοσίου τομέα και οι επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα για την SAP και το Οικοσύστημά της, ήταν οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους περιστράφηκε η συνομιλία των δύο ανδρών.


Ειδικότερα, τα βασικά σημεία στα οποία επικεντρώθηκε η συζήτηση είναι τα ακόλουθα:
- Η εμπιστοσύνη της SAP στην ελληνική οικονομία, που επιβεβαιώθηκε εμπράκτως με τη μεταφορά των κεντρικών γραφείων της Νότιας Ευρώπης στην Ελλάδα.
- Τα σχέδια της SAP για δημιουργία κέντρου Innovation & Value Engineering στην Αθήνα, με στόχο την ενθάρρυνση της ανάπτυξης σημαντικών κλάδων της οικονομίας, όπως είναι η ναυτιλία και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
- Η συνέχιση του προγράμματος SAP University Alliances, για την περαιτέρω ενίσχυση της μαθησιακής διαδικασίας και της διδασκαλίας στα συνεργαζόμενα καταξιωμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
- Η πρωτοβουλία για παροχή της πλατφόρμας καινοτομίας SAP HANA σε κορυφαίο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και Κέντρο Ερευνών, με άξονα την ενίσχυση και τη στήριξη των start-up επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
- Η συμβολή της SAP στην καταπολέμηση της ανεργίας με την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος Academy Cube και στην Ελλάδα μέσα στο 2013. Το εν λόγω πρόγραμμα θα παρέχει σε νέους αποφοίτους πανεπιστημίων τα απαραίτητα εφόδια για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.


Σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης, ο co-CEO της SAP, Jim Hagemann Snabe, ανέφερε: «Είχαμε μία πολύ παραγωγική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Πρέπει να σας πω, προσωπικά, ότι είμαι εντυπωσιασμένος με την πρόοδο που σημειώνει η Ελλάδα. Όντας ο μεγαλύτερος παγκόσμιος προμηθευτής λογισμικού, βρισκόμαστε εδώ, για να επιταχύνουμε τη διαδικασία της αύξησης της καινοτομίας και της ανάπτυξης, διότι αυτό είναι πραγματικά η ατζέντα για το μέλλον της Ελλάδας. Βλέπουμε μια αγορά με πολλούς ευφυείς ανθρώπους, βλέπουμε μια αγορά όπου το λογισμικό θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο και είμαστε εδώ να επενδύσουμε και να επιταχύνουμε τη διαδικασία. Μεταφέραμε τα κεντρικά γραφεία Νοτίου Ευρώπης της εταιρείας στην Αθήνα, για να επικεντρωθούμε σε αυτή την αγορά και σήμερα μιλήσαμε πώς θα μπορούσαμε να λύσουμε το πρόβλημα της ανεργίας εκπαιδεύοντας νέους ανθρώπους. Μιλήσαμε για το πώς μπορούμε να εμπνεύσουμε τις μικρές νεοφυείς επιχειρήσεις να ενισχύσουν την τεχνολογία μας και να οδηγήσουν στην ανάπτυξη της καινοτομίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολύ παραγωγική συνάντηση. Σας ευχαριστώ πολύ.»


«Η μεταφορά των κεντρικών γραφείων της Νότιας Ευρώπης στην Αθήνα, σε συνδυασμό με τις επενδύσεις της SAP στην ελληνική αγορά θα επιδράσουν καταλυτικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του Οικοσυστήματός μας, που συμπεριλαμβάνει τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, αλλά και του δικού μας οργανισμού. Το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες της Μεσογείου αντιμετωπίζουν σήμερα παρόμοιες προκλήσεις και ευκαιρίες και με δεδομένο το υψηλό επίπεδο τεχνολογίας και διοίκησης των Ελλήνων στελεχών, η Ελλάδα καθίσταται το ιδανικό μέρος για τη διοίκηση των λειτουργιών των θυγατρικών της SAP στις χώρες αυτές.» δήλωσε από την πλευρά του ο κος Στάθης Τζικάκης, Γενικός Διευθυντής Νότιας Ευρώπης, SAP.


Τέλος, ο κος Μάνος Ραπτόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος SAP Ελλάδος & Κύπρου και COO Νότιας Ευρώπης, ανέφερε σχετικά «Πιστεύουμε ότι συνδυάζοντας το εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας με εντελώς καινοτόμες τεχνολογίες και εξωστρέφεια θα προκύψουν οφέλη για όλους τους συντελεστές της οικονομίας. Σήμερα ξεκινάμε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.»


Keywords
Τυχαία Θέματα