Η στρατηγική της κυβέρνησης για την αναδιαπραγμάτευση

09:23 3/7/2012 - Πηγή: NewsBomb

Τι συμφώνησε ο Α. Σαμαράς με Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη

Την στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα σχεδιάζει η κυβέρνηση, λίγο πριν την άφιξη των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός θέλει

να δείξει στους δανειστές ότι έχει τη βούληση να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, κάτι που διατύπωσε και στη σύσκεψη που είχε τη Δευτέρα το απόγευμα με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε τόσο τον κ. Αντώνη Σαμαρά όσο και τους κ.κ. Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη για την πορεία των εσόδων και τα αποθεματικά των ταμείων.

Η σύσκεψη κορυφής των τριών πολιτικών αρχηγών θα επαναληφθεί και την Τετάρτη, δηλαδή μια μέρα πριν αρχίσουν τις επαφές τους με τους υπουργούς οι επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών.

Προτεραιότητα οι αποκρατικοποιήσεις

Ο κ. Σαμαράς σε σύσκεψη που είχε με το οικονομικό επιτελείο έθεσε ως προτεραιότητα την επίτευξη των στόχων. Το πρώτο κύμα αποκρατικοποιήσεων και κατάργησης ζημιογόνων οργανισμών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβρη, κάτι που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό θα συμβάλει στην ανάκτηση της αξιοπιστίας μας.

Επίσης, έμφαση θα δώσει η κυβέρνηση στην απορρόφηση των κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ και στη μείωση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης στο 13% από το 23%, ενώ γίνονται σχέδια για το πώς θα καλυφθούν οι καθυστερήσεις για το διάστημα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Πότε επιστρέφει ο πρωθυπουργός

Πάντως, η υγεία του κ. Σαμαρά εξελίσσεται ομαλά. Την Πέμπτη αναμένεται ότι θα ορκιστεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Στουρνάρας, ενώ την Παρασκευή θα ξεκινήσει η τριήμερη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή τα μεσάνυχτα με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα