Περισσότεροι οι αισιόδοξοι επενδυτές για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια

Εντείνεται η αισιοδοξία ανάμεσα στους Ευρωπαίους επενδυτές γύρω από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Fitch που έδειξε πως για πρώτη φορά σε διάστημα τριών ετών οι αισιόδοξοι υπερβαίνουν τους απαισιόδοξους.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα της νέας έρευνας έδειξαν πως το ποσοστό των επενδυτών που αναμένει βελτίωση των δομικών πιστωτικών συνθηκών στις ευρωπαϊκές αγορές αυξήθηκε απότομα στο 51% από το 29% που ήταν στην αντίστοιχη

δημοσκόπηση του Οκτωβρίου.

Σε ερώτηση σχετικά με την διάσπαση της ευρωζώνης το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε αισιόδοξο πως αυτό δεν θα συμβεί, ενώ το 28% πιστεύει στην δημοσιονομική ένωση.

Οι απαντήσεις αυτές δείχνουν ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012. Παρότι το 11% των μετεχόντων στην έρευνα αναμένει διάλυση της ευρωζώνης που θα περιλαμβάνει πέραν της Ελλάδος άλλη μία ή δύο χώρες, το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά μειωμένο σε σχέση με το 21% που ήταν στην αντίστοιχη δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιηθεί έξι μήνες πριν.

Παράλληλα, το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι πιστωτικές συνθήκες στην ευρωζώνη θα βελτιωθούν το 2013 σε σχέση με το β΄ εξάμηνο του 2012, το 39% εκτιμά πως θα μείνουν αμετάβλητες και μόλις το 8% αναμένει επιδείνωσή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα