Κυβέρνηση: Μικρό καλάθι για τα "κόκκινα" στεγαστικά δάνεια

Της Μαρίνας Μάνη

Μικρό καλάθι κρατά η κυβέρνηση στο θέμα της επικείμενης συνολικής ρύθμισης για τα στεγαστικά δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Αυτό προκύπτει από τα όσα ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το απόγευμα της Τρίτης.
«Πράγματι εκκρεμεί συνολική ρύθμιση. Δεν είμαστε όμως μόνοι μας, η τρόικα έχει λόγο σ΄αυτό»,

είπε, καλώντας όλες τις πλευρές να αναλογιστούν τους κινδύνους που θα προβληθούν οι δανειστές για την αποτυχία του προγράμματος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων ο υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την άποψη ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα δεχθεί κριτική από την τρόικα καθώς θα κινείται στο ίδιο πλαίσιο με εκείνο που είχε παρουσιασιάσει στις 14 Νοεμβρίου.

«Είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που θα παρουσιάσουμε θα δεχτουν κριτική και ότι θα υπάρξουν και μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του Νοεμβρίου αφορούσε δανειολήπτες με εισόδημα έως 25.000 ευρώ και προέβλεπε διευκόλυνση της αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων, με τετραετή περίοδο χάρητος, καταβολή δόσης μέχρι το 30% του μηνιαίου εισοδήματος και επιτόκιο 1,5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα