Χείρα βοηθείας Steinbrueck στον Γ. Στουρνάρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:30

Χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Γ. Στουρνάρα έτεινε σήμερα, επισκεπτόμενος την Αθήνα, ο υποψήφιος του SPD για την Καγκελαρία της Γερμανίας, Peer Steinbrueck.

Εκτίμησε ότι

υπάρχουν θετικές εξελίξεις στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και σχολίασε χαρακτηριστικά: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι στη δύσκολη αυτή συγκυρία που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυξάνονται οι εξαγωγές, μειώνονται τα επιτόκια, τα spread και το ετήσιο έλλειμμα» Προσθέτοντας ότι «όλα αυτά αποτελούν δείκτες ότι η ελληνική οικονομική πολιτική βρίσκεται στη σωστή πορεία».

Εκτίμησε ως καθοριστικής σημασίας τη βελτίωση της πραγματικής οικονομίας, την ανάπτυξη, την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση –ειδικά- της ανεργίας των νέων, ώστε «τελικά να υπάρξει φως στο τούνελ για τους πολίτες, για να μην αισθανθούν ότι πήγαν χαμένες οι θυσίες τους».

Ο κ. Steinbrueck εξήγησε ότι απηύθυνε δύο ερωτήσεις στο επιτελείο του ΥΠΟΙΚ, για τα έσοδα, όπου στόχος είναι η βελτίωση της είσπραξης, και για τη σταθεροποίηση των δαπανών. Ανέφερε ότι τόσο ο Έλληνας υπουργός όσο και οι συνεργάτες του έδωσαν μια εμπεριστατωμένη εικόνα, αλά και περιέγραψαν πολλές εκκρεμότητες που πρέπει να λυθούν.

Στο πεδίο των εσόδων, αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα συλλογής δεδομένων που αντιμετώπισαν, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι για την κυβέρνηση αποτέλεσε έργο ντετέκτιβ το ποιος π.χ. μεταφέρει την έδρα του σε ξένη χώρα.

Στον τομέα των δημοσίων δαπανών δήλωσε εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι υπάρχει αυτόματη διόρθωση δαπανών για κάθε υπέρβαση στόχου, πρόσθεσε ότι «ως πρώην υπουργός Οικονομικών αναγνωρίζω την πολύ δύσκολη θέση του κ. Στουρνάρα. Αίσθησή μου όμως είναι ότι έχει συγκροτήσει μια πολύ καλή ομάδα. (…) Του εύχομαι καλή επιτυχία από καρδιάς».

Από την πλευρά του, μετά τη συνάντηση με τον κ.Steinbrueck, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε:

"Σήμερα είχαμε τη μεγάλη χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε τον υποψήφιο του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος κ. Steinbrück. Τον ενημερώσαμε, όλο το οικονομικό επιτελείο, για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και για τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης να επαναφέρουμε την οικονομία σε τροχιά βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης. Του αναλύσαμε, επίσης, τις πολιτικές που εφαρμόζουμε κυρίως όσον αφορά στον τομέα των εσόδων, των δαπανών και της κοινωνικής πολιτικής.

Του αποδείξαμε πώς εμείς ως οικονομικό επιτελείο, που προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, μπορούμε και συνεργαζόμαστε με άψογο τρόπο".

Keywords
Τυχαία Θέματα