Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι μετατάξεις των εκπαιδευτικών, το ζήτημα της πιθανής άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και η αύξηση του κόστους υπηρεσιών Υγείας κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Τετάρτης.

Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "25 ευρώ (!!!) η είσοδος στα νοσοκομεία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η εκτόξευση, από τα 5 στα 25 ευρώ, της τιμής του εισιτηρίου στα δημόσια νοσοκομεία έρχεται να «γονατίσει» τους πολίτες, καθώς ενδέχεται σε τέσσερις

μήνες να βάζουν το χέρι ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη (...δωρεάν) δημόσια υγεία".

ΕΘΝΟΣ: "Ανατροπές για 6.028 εκπαιδευτικούς".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χιλιάδες εκπαιδευτικοί ετοιμάζουν βιαστικά τις αποσκευές τους για να υπηρετήσουν σε άλλες σχολικές μονάδες από τον Σεπτέμβριο. Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τον προγραμματισμό για τις μετατάξεις στα δημοτικά σχολεία καθώς και το πλεονάζον προσωπικό".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μυστική συμφωνία Πούτιν με... Εκείνον που Πρέπει".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πράγματι, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, αν και δεν είχε στον αρχικό του σχεδιασμό στην διάρκεια της επίσκεψης του στην Ελλάδα μια «βόλτα» ως τον Μυστρά, τελικώς αποφάσισε να επισκεφτεί το ιστορικό κάστρο της Πελοποννήσου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απογραφή «μαμούθ» για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "όλοι οι δικαιούχοι παροχών του Ταμείου και τα μέλη των οικογενειών τους θα πρέπει να απογραφούν για να γίνει διασταύρωση στοιχείων. Οσοι δεν εμφανισθούν χάνουν τις παροχές σε χρήμα από το ΙΚΑ ή την περίθαλψη από τον ΕΟΠΥΥ. Το μέτρο θα επεκταθεί στους υπόλοιπους ασφαλιστικούς οργανισμούς".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ρήγμα στη συγκυβέρνηση για την πρώτη κατοικία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η χθεσινή ξαφνική πρόθεση του ΠΑΣΟΚ, να καταθέσει πρόταση στη Βουλή για την παράταση της ισχύουσας διάταξης που προστατεύει την πρώτη κατοικία, προκαλεί ρήγμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Ηδη είναι δεδομένη η αντίδραση βουλευτών της Ν.Δ. που αρνούνται να ψηφίσουν νόμο για πλειστηριασμούς, όπως η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη".

ΕΣΤΙΑ: "Το μαύρο χρήμα τρώει το άσπρο!".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η «Εστία» είναι η πρώτη εφημερίδα που εχαρακτήρισε αυτό που συνέβη την περίοδο 1999-2000 με το Χρηματιστήριο, ως βίαιη ανακατανομή πλούτου υπέρ των ολίγων και εις βάρος των πολλών".

Η ΑΥΓΗ: "ΓΣΕΒΕΕ: Κυβέρνηση - εξολοθρευτής!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων στις 16 Σεπτεμβρίου και διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ απαντούν οι μικρομεσαίοι στην εξολόθρευση του κλάδου, στον οποίο καταγγέλλουν ότι επιδίδεται η κυβέρνηση την οποία κατηγορούν για πασίδηλη απουσία από τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Δίνουν γην και ύδωρ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε τροχιά σύγκρουσης με την κοινωνία οδηγείται πλέον η κυβέρνηση στην επόμενη φάση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Το μαζικό ξεπούλημα που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ για να καλύψει τον στόχο είσπραξης των 3,5 δισ. αγγίζει ευαίσθητους τομείς, όπως η ύδρευση, οι ενεργειακές υποδομές, καθώς και τα μεγάλα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι πρώτες υποχρεωτικές μετατάξεις στην Παιδεία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με δύο σημαντικές αποφάσεις που υπογράφονται από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ανοίγει ο δρόμος για τις υποχρεωτικές μετατάξεις στην εκπαίδευση. Με την πρώτη, το υπουργείο ανακοινώνει το πλεονάζουν εκπαιδευτικό προσωπικό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που ανέρχεται σε 6.025 άτομα, και τις κενές θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευσης. Με τη δεύτερη, αποφασίζει τον αριθμό των υποχρεωτικών μετατάξεων εκπαιδευτικών και καταγράφει αναλυτικά τις θέσεις σε πρωτοβάθμια (3.876) και διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου (828), που πρέπει να καλυφθούν".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Παράθυρο για αύξηση συντάξεων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αναγνώριση πλασματικής προϋπηρεσίας για συνταξιούχους βουλευτές, δημάρχους και νομάρχες επιτρέπει εγκύκλιος του ΕΤΑΜ, επικουρικού ταμείου του ΙΚΑ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εκβιάζουν με νέα χαράτσια στα νοσοκομεία για να επιταχύνουν τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "έναν ωμό εκβιασμό απηύθυνε χτες μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Υγείας. Προειδοποίησε πως αν δεν «προχωρήσουν» το επόμενο διάστημα τα νέα μέτρα σε βάρος της Υγείας του λαού, τότε, θα υλοποιηθεί το 25ευρω χαράτσι που θα πληρώνουν οι ασθενείς για να κάνουν εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ζήσε τον μύθο σου στο... σκοτάδι!".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πολλά προβλήματα στην -κατάμεστη από τουρίστες- Σαντορίνη από το μπλακάουτ στο τοπικό εργοστάσιο της ΔΕΗ. Η ισχύς του εργοστασίου τον χειμώνα δεν ξεπερνά τα 8 μεγαβάτ, ενώ το καλοκαίρι φθάνει τα 36. Καθημερινά προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλά νησιά και με την έλλειψη γιατρών".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ενα στα δύο παιδιά εκτός παιδικών σταθμών".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αντίστροφη μέτρηση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "όλες οι απόψεις συγκλίνουν στο ότι το ζήτημα της νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους θα αποτελέσει «κρας-τεστ» για τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στη Γερμανία, μετά την αναμέτρηση της 22ας Σεπτεμβρίου, με βασικό ζητούμενο τη μεθόδευση μιας λύσης, με το μικρότερο, δυνατόν, πολιτικό κόστος για τον ισχυρό Ευρωπαϊκό Βορρά και την επίτευξη συμβιβασμού με το ΔΝΤ που πιέζει για οριστική λύση, εδώ και τώρα".

ΚΕΡΔΟΣ: "Σε λιμάνια, ΕΥΑΘ και ΤραινΟΣΕ η σκυτάλη των αποκρατικοποιήσεων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "έχοντας πλέον πίσω της την επιτυχημένη, αν και επεισοδιακή, πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να δώσει όσο πιο άμεσα μπορεί τη σκυτάλη των αποκρατικοποιήσεων στον ΟΛΠ, στον ΟΛΘ, στην ΕΥΑΘ και στην ΤραινΟΣΕ, με στόχο να συνεχιστεί το επιτυχημένο σερί του προγράμματος".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ιδιωτικοποιήσεων συνέχεια με επτά νέους διαγωνισμούς".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την ουσιαστική επανεκκίνηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων σχεδιάζει από τον επόμενο μήνα το ΤΑΙΠΕΔ, δρομολογώντας νέους διαγωνισμούς για ΕΥΔΑΠ και διαδικασία αξιοποίησης για τα μεγάλα λιμάνια. Μαζί με το διαγωνισμό για την ΕΥΑΘ, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να μπει σε τελική φάση, θα προχωρήσει και ο διαγωνισμός για την ΕΥΔΑΠ. Σχετικά με τα μεγάλα λιμάνια, αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τον τρόπο αξιοποίησης και να προωθηθεί η περαιτέρω αποκρατικοποίηση των ΟΛΠ - ΟΛΘ και η αξιοποίηση 10 περιφερειακών λιμανιών".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
τυπος, γην και ύδωρ, υπουργείο παιδείας, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, μεταταξεις, δημοκρατια, σχολεια, ωρα, ελλαδα, απογραφη, ικα, εοπυυ, ελευθεροτυπια, ΠΑΣΟΚ, βουλη, εστια, αυγη, γσεβεε, ΔΕΘ, εφημεριδα, πειραιας, θεσσαλονικη, καθημερινη, εταμ, ριζοσπαστησ, νέα, δεη, καλοκαιρι, μακεδονια, αναδιαρθρωση, ΔΝΤ, λύση, κερδοσ, ευαθ, τραινοσε, οπαπ, ολπ, ολθ, ναυτεμπορικη, ευδαπ, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, χρηματιστηριο, εφημεριδα δημοκρατια, ΟΣΕ, μετρο, απογραφη 2011, θεματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, νεα κυβερνηση, χαρατσι δεη, κοινωνια, βουλευτες, χαρατσι, αυγη, γερμανια, ευδαπ, καθημερινη, ναυτεμπορικη, νεα μετρα, νησια, ολπ, ολθ, πρωτοσελιδα, σαντορινη, τα νεα, τραινοσε, υπουργείο παιδείας, ωρα, αυξηση, βρισκεται, γινει, δευτεροβαθμια εκπαιδευση, δευτεροβαθμια, διαστημα, δωσει, δρομος, ευαθ, ευρω, εκπαιδευση, ελλειψη, εξελιξη, επτα, ερχεται, εταμ, εφημεριδα, υπηρεσιες, ιστορικο, ισχυς, κυβερνηση, κυρια, λύση, μαυρο, μηνες, νοσοκομεια, παιδια, πουτιν, προβληματα, σερι, συνεχεια, σοφια, υδρευση, χερι, χρημα, δημοτικα, υπουργειο, πωληση, ρηγμα, τρωει, θεματα, θεσεις, υγειας, ξεπουλημα
Τυχαία Θέματα