Ισραήλ: «Χιλιάδες» κατοικίες για εποίκους

Το Ισραήλ θα κατασκευάσει "χιλιάδες" νέες κατοικίες στους εβραϊκούς Οικισμούς της Δυτικής Όχθης, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός υπουργός Στέγασης Ούρι Αριέλ, λίγες ώρες πριν από την επανάληψη των ισραηλινο-παλαιστινιακών διαπραγματεύσεων.

"Θα κατασκευάσουμε χιλιάδες κατοικίες στη διάρκεια του νέου έτους στην Ιουδαία-Σαμάρεια (Δυτική Όχθη). Κανένας δε θα μάς υποδείξει πού θα χτίσουμε", τόνισε ο ισραηλινός υπουργός.

Τις δηλώσεις του μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Ο Αριέλ, μέλος του θρησκευτικού εθνικιστικού κόμματος "Εβραϊκή Εστία", το οποίο αντιτίθεται

στην ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, τόνισε ότι οι κατοικίες αυτές θα ανεγερθούν σε απομονωμένους οικισμούς και όχι μόνο στους οικισμούς όπου ζει η πλειοψηφία των 360.000 εποίκων στη Δυτική Όχθη.

Η ισραηλινή ηγεσία θέλει να προσαρτήσει τους μεγάλους αυτούς οικισμούς στο πλαίσιο συμφωνίας με τους Παλαιστινίους, ενώ οι απομονωμένοι οικισμοί είναι πιθανό να διαλυθούν.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει επιταχύνει τις τελευταίες ημέρες τις εποικιστικές δραστηριότητες, δίνοντας ένα αρνητικό προμήνυμα για την εξέλιξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους που αρχίζουν σήμερα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στην Ιερουσαλήμ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα