Αίγυπτος: νεκρός διαδηλωτής

Ένα μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε και τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν την Τρίτη στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια πορείας, δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Η ισλαμική ομάδα κατηγορεί αστυνομικούς, οι οποίοι φορούσαν πολιτικά, για το θάνατο του υποστηρικτή του ανατραπέντος προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι.

Η δολοφονία πιθανώς να οξύνει την αντιπαράθεση μεταξύ της Αδελφότητας, που απαιτεί την επιστροφή του Μόρσι στην εξουσία και την προσωρινή κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται

από τον στρατό.

Νωρίτερα, χιλιάδες υποστηρικτές του Μόρσι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με κατοίκους, οι οποίοι τους πέταξαν πέτρες και μπουκάλια, αποκαλώντας τους «τρομοκράτες».

Οι αστυνομικές αρχές έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσουν την διαδήλωση στο Κάιρο.

«Με τις διαπραγματεύσεις δεν πηγαίνουμε μπροστά», είπε σε δημοσιογράφο του πρακτορείου Ρόιτερς ένας διαδηλωτής. «Ο μόνος δρόμος είναι προς τα πίσω. Ο Μόρσι πρέπει να επιστρέψει», είπε.

Περισσότερα από 300 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που ξεκίνησαν στις 3 Ιουλίου, οπότε και ο Μόρσι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εξουσία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα