Η Σαντορίνη στο προσκήνιο και λόγω ..ΔΕΗ

Εκτιμήσεις για πολύ καλή τουριστική χρονιά φέτος για τη Σαντορίνη, διατυπώνονται από τουριστικούς φορείς, που υπολογίζουν ότι οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 1,7 εκατομμύρια του 2012 και ενδέχεται να ξεπεράσουν και τον αριθμό των 1,9 εκατομμυρίων που αφίχθησαν το 2011. Την εικόνα όμως χάλασε το χθεσινό μπλακ άουτ στο νησί, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, έπειτα από πυρκαγιά που σημειώθηκε στην τοπική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ. Χθες το βράδυ άρχισε η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης
με εκ περιτροπής παροχή ενέργειας σε περιοχές του νησιού. Τις πρωινές ώρες αναμενόταν να φθάσει στη Σαντορίνη το αρματαγωγό «Χίος», ενώ γεννήτριες μεταφέρονται από τη Ρόδο, την Κρήτη και την Πάρο. Η διακοπή προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους και στον εμπορικό κόσμο του νησιού καθώς επιχειρήσεις και έμποροι ευπαθών τροφίμων έπαθαν ζημιά.

Τα ευρωπαϊκά αλλά και τα αμερικανικά ΜΜΕ απασχόλησε η είδηση του «μπλακ-άουτ» στη Σαντορίνη. Για «δείπνο με κεριά και ζεστή μπύρα για τους επισκέπτες στο ελληνικό θέρετρο» κάνει λόγο στο δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Keywords
Τυχαία Θέματα