Στην Μέση Ανατολή ο Μπαν ΚιΜουν

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, πρόκειται να συναντηθεί με τους πολιτικούς ηγέτες στην Ιορδανία, το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη προκειμένου να δείξει την υποστήριξή του για τις προσπάθειες των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Μέση Ανατολή, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Μπαν θα συναντηθεί με επικεφαλής διαπραγματευτές του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, καθώς και με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ

για τις ισραηλινο-παλαιστινιακές συνομιλίες, Μάρτιν Ίντικ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Εντουάρντο ντελ Μπουέι.

Ο Μπαν θα μεταφέρει ένα «μήνυμα στήριξης υπέρ των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Μέση Ανατολή», είπε ο ντελ Μπουέι. «Ο γενικός γραμματέας συμμετέχει στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή ως ένα από τα βασικά μέλη του Κουαρτέτου».

Το Κουαρτέτο αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Μπαν, ο οποίος την Τρίτη επισκέφθηκε το Πακιστάν, θα μεταβεί αυτή την εβδομάδα στη Μέση Ανατολή και θα συναντηθεί με τον βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντουλάχ ΙΙ. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί τη Ραμάλα όπου θα έχει συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον πρωθυπουργό Ραμί Χαμντάλα.

Στην Ιερουσαλήμ, ο Μπαν θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρόεδρο, Σιμόν Πέρες, τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και άλλους Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα