Νιγηρία: Αναστολή της γενικής απεργίας

Τα εργατικά συνδικάτα της Νιγηρίας αποφάσισαν ν΄ αναστείλουν για το Σάββατο και την Κυριακή την απεργία τους και ν' ανοίξουν πάλι τα αεροδρόμια για να μπορέσουν οι συνδικαλιστές ηγέτες να μετακινηθούν από διάφορα σημεία της χώρας στην πρωτεύουσα Αμπούζα προκειμένου να συμμετάσχουν σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για τις επιδοτήσεις στα καύσιμα, δήλωσε σήμερα ο συνδικαλιστής ηγέτης Τσίκα Ονουέγκμπου.

«Η απεργία δεν θα πραγματοποιηθεί μόνο
το Σάββατο και την Κυριακή», δήλωσε ο Ονουέγκμπου, υπεύθυνος εθνικών σχέσεων του συνδικάτου PENGASSAN και πρόεδρος του Εργατικού Κογκρέσσου, ένα από τα δυο μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, στο κρατίδιο Ρίβερς.

Ο Ονουέγκμπου τόνισε ότι η απόφαση αφορά όλα τα εργατικά συνδικάτα που συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Τα μέλη μας στην αεροπορική βιομηχανία καλούνται συνεπώς να επιτρέψουν την πτήση των αεροσκαφών σήμερα, αύριο και μεθαύριο, ώστε να μπορέσουν να συναντηθούν οι συνδικαλιστές ηγέτες», τόνισε.

Εν τω μεταξύ, δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ πυρπολήθηκαν τζαμιά σε επίθεση σε χωριό, οι κάτοικοι του οποίου είναι στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι, δήλωσαν σήμερα κάτοικοι του χωριού αυτού.

«Γύρω στις 23:30 χθες, ένα πλήθος που προερχόταν από το Ιμπούρ, επιτέθηκε στο χωριό Γκουαλάμ, πυρπολώντας σπίτια και τζαμιά. Υπάρχουν μέχρι στιγμής δυο νεκροί», δήλωσε ο Αμπουμπακάρ Χουσεϊνί. Το Ιμπούρ είναι ένα χωριό, η πλειοψηφία των κατοίκων του οποίου είναι χριστιανοί. Στο Γκουαλάμ, η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι.
Keywords
Τυχαία Θέματα