Ο Π. Καψής στον ΑΘΗΝΑ984


O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Είμαστε στη μέση μιας διαπραγμάτευσης... Σε αυτές τις διαπραγματεύσεις μπορεί να μένει ένα "κομματάκι", αλλά μέχρι να λυθεί αυτό το κομματάκι, όλη η διαπραγμάτευση μπορεί να είναι στον αέρα. Δεν θέλω να σχολιάσω, άλλωστε είναι τεχνικά ζητήματα και δύσκολα μπορεί να τα παρακολουθήσει κανείς. Γίνεται προσπάθεια όσο πιο σύντομα να ολοκληρωθεί».

Δημοσιογράφος: Υπάρχουν ορισμένες πληροφορίες, για το ενδεχόμενο να καταθέσει πιθανόν

και σήμερα η ελληνική κυβέρνηση στη Βουλή τη ρύθμιση για την ρήτρα συλλογικής δράσης. Το ποσοστό συμμετοχής είναι τέτοιο, που να επιτρέπει αυτήν την κατάθεση;

Π. Καψής: «Η συμμετοχή θα φανεί όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία και ανοίξουν τα βιβλία, για να συμμετάσχουν. Δεν ξέρουμε αυτή την στιγμή τη συμμετοχή. Αυτό θα γίνει γνωστό σε δεύτερο στάδιο».

Δημοσιογράφος: Άρα δεν ισχύει η πληροφορία ότι πιθανόν να κινηθεί η ελληνική κυβέρνηση σήμερα στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης...

Π. Καψής: «Σήμερα δε νομίζω. Αλλά ότι θα κατατεθεί μια τέτοια ρύθμιση, ασφαλώς ισχύει».

Σε άλλο σημείο είπε: «Τι θα πει αγγλικό δίκαιο; Ότι αν χρεοκοπήσει η χώρα, θα υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο η διαφορά που θα προκύψει. Μα, εμείς δεν πάμε για να χρεοκοπήσουμε. Προσπαθούμε να αποφύγουμε ακριβώς αυτό το πράγμα».

Και πρόσθεσε: «Δεν είπε ο πρωθυπουργός ότι είναι κόκκινη γραμμή το αγγλικό δίκαιο. Ίσα - ίσα, είπε στην Βουλή ότι είναι μέρος της διαπραγμάτευσης όλα αυτά και όλα θα πρέπει να τα δούμε σχετικά. Αν είναι αγγλικό δίκαιο με 1% επιτόκιο, τι θα πει κανείς; Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι των διαπραγματεύσεων...».


«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα