Υποχωρεί η τιμή του μπρεντ

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν μετά από την πληροφορία ότι η ΕΕ είναι πιθανόν να αναβάλει την επιβολή εμπάργκο στο Ιράν για ένα εξάμηνο, για να επιτρέψει σε ορισμένες χώρες - μέλη της να βρουν εναλλακτικές πηγές προμηθειών, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
Στο ενδεχόμενο εξάμηνης αναβολής του εμπάργκο αναφέρθηκε αξιωματούχος της ΕΕ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η τιμή του πετρελαίου
τύπου μπρεντ υποχώρησε χθες το βράδυ κατά 1,8% - σε επίπεδα λίγο πάνω από 111 δολάρια το βαρέλι - ,ενώ σήμερα το μεσημέρι υποχώρησε περαιτέρω κατά 0,67% και διαμορφώνεται στα 110,51 δολάρια το βαρέλι.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν άνοδο, η οποία αποδίδεται στη συγκρατημένη αισιοδοξία που εξέπεμψε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ντράγκι για την οικονομία της ευρωζώνης και στη σημαντική επιτυχία των δημοπρασιών ομολόγων και εντόκων γραμματίων που έκαναν χθες η Ισπανία και η Ιταλία, αντίστοιχα.

Ο κ. Ντράγκι δήλωσε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου ότι υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης της οικονομίας της Ευρωζώνης σε χαμηλά επίπεδα, ενώ άφησε ανοικτό το θέμα να προχωρήσει η ΕΚΤ σε νέες μειώσεις του βασικού επιτοκίου της.

Η επιτυχία της δημοπρασίας των ισπανικών ομολόγων οδήγησε σε σημαντική μείωση της απόδοσης των 10ετών ιταλικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά στο 6,50% από περίπου 7% πριν από την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ισπανικής δημοπρασίας. Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου κατέγραφε το πρωί σημαντικά κέρδη, τα οποία όμως τα έχασε στη συνέχεια και διαμορφώνεται στο επίπεδο των 1,2797 με απώλειες 0,20%.
Keywords
Τυχαία Θέματα