Ο Κ. Καρτάλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Κώστας Καρτάλης, μίλησε στις 13/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Υπήρχε ένα αίτημα να έρθουν νωρίτερα οι χρόνοι (σ. σ. για τις διαδικασίες διαδοχής). Νομίζω ότι είναι λογικό αυτό το αίτημα, διότι πρέπει όλο αυτό να ξεκαθαρίσει πολύ πιο γρήγορα από τις εθνικές  εκλογές. Ελπίζω αυτή να είναι η κατεύθυνση, ώστε ακόμα και αν γίνεται και εντός

του Ιανουαρίου, να έχει προκύψει η εκλογή του νέου προέδρου του ΠαΣοΚ από τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν... Χρονικά είναι εφικτό, τα χρονοδιαγράμματα βγαίνουν. Πιστεύω ότι αν είναι κάποιος να διαλέξει για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠαΣοΚ, είτε πριν τη δανειακή σύμβαση και το PSI ή μετά, καλύτερα να το διαλέξει πριν, για να υπάρξει και "γόνιμος" χρόνος για την οργάνωση του κόμματος για τις εθνικές εκλογές. Η συμφωνία των κομμάτων προβλέπει ότι μετά την ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης και του PSI, θα ακολουθήσουν οι εθνικές εκλογές, άρα θα είναι τότε πολύ πιεσμένο χρονικό διάστημα, για να μπορέσουν να γίνουν και εσωκομματικές διαδικασίες. Από τις αρχές Δεκεμβρίου έχω τοποθετηθεί και έχω υποστηρίξει ότι όλα αυτά πρέπει να κλείσουν πολύ γρήγορα, εντός του Ιανουαρίου 2012...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Οι διαδικασίες μπορούν να πάνε παράλληλα. Δεν ανησυχώ για αυτό. Αν υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια, συντεταγμένη, οι διαδικασίες μπορούν να πάνε παράλληλα χωρίς να υπάρχει προβληματισμός. Διότι οι διαδικασίες για δανειακή σύμβαση και PSI μπορούν να φτάσουν και τέλος Μαρτίου και μετά το τέλος Μαρτίου, υποθέτω ότι ισχύει η συμφωνία των κομμάτων, δρομολογούνται οι εθνικές εκλογές. Άρα, θα εισέπραττα θετικά μια αποσαφήνιση της προεδρίας του ΠαΣοΚ πριν τις εθνικές εκλογές...».

Δημοσιογράφος: Ο κ. Παπανδρέου λέει «μετά το PSI», εσείς λέτε «όχι, εδώ και τώρα δρομολογείται»...

Κ. Καρτάλης: «Μετά το PSI, αν μιλάμε απλώς για το χρηματοδοτικό σχήμα, μπορεί να κλείσει και την άλλη εβδομάδα το PSI. Η δανειακή σύμβαση είναι αυτή που θα καθυστερήσει, γιατί απαιτεί μια επίπονη διαπραγμάτευση, μια σειρά από νομοθετήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει τα εσωκομματικά να έχουν ξεκαθαρίσει, για να παραμείνει η κυβέρνηση σε μια λειτουργία, η οποία δεν θα επηρεάζεται από οποιεσδήποτε εσωκομματικές διαδικασίες... Όλα αυτά νομίζω ότι θα λυθούν σήμερα, στο πολιτικό και στο εθνικό συμβούλιο. Σημασία όμως έχει να συζητήσουμε και πολιτικά, διότι δεν έχουμε συζητήσει ακόμα πολιτικά. Έχουμε καταφέρει να εγκλωβιστούμε πάλι σε μια εσωστρέφεια διαδικασιών και προσώπων. Από τις αρχές Δεκεμβρίου θα έπρεπε να έχουμε ανοίξει μια πολιτική συζήτηση -υπάρχουν και τα όργανα και τα εργαλεία-, για να μπορέσουμε να αναδιαρθρώσουμε και την πολιτική μας τοποθέτηση, σε σχέση με την οικονομική κρίση και την ανάγκη να συγκεράσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη με τη δημοσιονομική πειθαρχία».


«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα