Η πρόκριση χάθηκε στη Σουηδία

Του Διονύση Δελλή

Με ένα απογοητευτικό και βαρύ 4-0 στις αποσκευές του, επιστρέφει ο Ολυμπιακός από την Μαδρίτη. Μια τραγική εμφάνιση που μοιάζει σα να κρύβονταν στο χρονοντούλαπο και να εμφανίστηκε με καθυστέρηση μιας 10ετίας και βάλε. Τόσο κακός ήταν ο πρωταθλητής Ελλάδας στο Βιθέντε Καλντερόν. Σαν τα χρόνια όπου έβγαινε από τα σύνορα και έδινε την εντύπωση

ότι περισσότερο τον ανησυχεί το μέγεθος της ήττας, παρά η προσπάθεια για να πάρει κάτι θετικό από μια αναμέτρηση.

Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες. Δεν έχουν όμως καμία σημασία. Σκοτίστηκε η Ατλέτικο αν ο Ολυμπιακός προέρχονταν από 17 ημέρες αποχής επειδή στην Ελλάδα, αποφασίσαμε... αναβολή της αγωνιστικής δράσης για ένα Σαββατοκύριακο επιπλέον. Έγινε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αναπληρωτή της ΚΕΔ, Χριστόφορου Ζωγράφου, δεν παίξαμε μπάλα για μια εβδομάδα και κάναμε τη μούρη... κρέας σε εκείνους που λέρωσαν τα χέρια τους, με αυτή την «ασχήμια». Τους τιμωρήσαμε σκληρά λοιπόν, για αυτό και τώρα το Σαββατοκύριακο που έρχεται ξαναπαίζουμε κανονικά. Αυτά είναι μέτρα. Όχι παίξε-γέλασε. Και για να δούμε απόψε πόσο θα πληρώσει την απραξία και ο ΠΑΟΚ που παίζει καθοριστικό ματς στη Λευκορωσία και ο Αστέρας που παίζει το τελευταίο του χαρτί εντός έδρας, κόντρα στη Μπεσίκτας (παίζει και ο Παναθηναϊκός αλλά έχει ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης του Γιουρόπα Λιγκ).

Λέγαμε για τον Ολυμπιακό όμως. Και το πώς προδιαγράφεται το μέλλον έπειτα από το χθεσινό 4-0. Οι Ερυθρόλευκοι είναι με το... ενάμιση πόδι εκτός συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να νικήσει τελευταία αγωνιστική η Ατλέτικο μέσα στην Ιταλία την Γιουβέντους και βέβαια οι Ερυθρόλευκοι να επικρατήσουν της Μάλμε για να περάσουν στους «16». Η Ατλέτικο όμως και με έναν βαθμό ή με ήττα με ένα γκολ τερματίζει πρώτη στον όμιλο. Άρα δεν έχει και τόσο μεγάλο κίνητρο για «διπλό» στις 9 Δεκέμβρη. Ο Ολυμπιακός λοιπόν πάει για τρίτος και για τους «32» του Γιουρόπα. Αρκεί να μην χάσει εντός από τους Σουηδούς. Τη Μάλμε που για την οικονομία του ομίλου του στοίχισε το παραπάνω. Πέρασαν από την έδρα της και η Ατλέτικο και η Γιουβέντους και μάλιστα με το ίδιο σκορ (0-2). Ο Ολυμπιακός έχασε με 2-0. Αποτέλεσμα τραγικών προσωπικών λαθών της άμυνας, αλλά και μιας απαράδεκτης διαιτησίας (του Ρώσου Καράσεφ) που εν πολλοίς αλλοίωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Αν οι Ερυθρόλευκοι είχαν πάρει έστω έναν βαθμό στη Σουηδία, τώρα θα είχαν το εισιτήριο για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ στη... τσέπη τους. Και θα το σφράγιζαν τελευταία αγωνιστική. Εκεί κρίθηκαν τα πάντα λοιπόν. Στο Μάλμε. Αυτή η ήττα αποδείχθηκε στο... ζύγι πολύ πιο βαριά από την χθεσινή. Αυτό το ματς είναι που δεν επιτρέπει στον Ολυμπιακό το παραπάνω παρότι μέσα στο Φάληρο, οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ κατάφεραν φέτος να νικήσουν και την πρωταθλήτρια Ισπανίας και αυτή της Ιταλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα