Ένατη μέρα στο Σύνταγμα

Για ένατη ημέρα παραμένουν στην Πλατεία Συντάγματος οι Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι πραγματοποιούν για τέταρτη ημέρα απεργία πείνας. Εως τώρα έχουν σημειωθεί 15 λιποθυμικά επεισόδια.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπός τους Αλμπντούλ Νταργούιτζ κατήγγειλε ότι σε δυο νοσοκομεία όπου μεταφέρθηκαν λιπόθυμοι απεργοί για εξετάσεις, τους ζήτησαν χρήματα.

Αύριο, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα ,οι πρόσφυγες θα ενημερώσουν
τον κόσμο για την κατάσταση τους, την απεργία πείνας αλλά και τα αιτήματά τους.

Ενημερωτικό κείμενο, που μοίρασε στους Σύρους πρόσφυγες που έχουν καταλύσει στην πλατεία Συντάγματος, κοινοποιεί στον Τύπο το υπουργείο Εσωτερικών και η Γενική Γραμματεία Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής.

Στο κείμενο γνωστοποιούνται όσα είχε επανειλημμένως διατυπώσει κατά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις του με τους Σύρους πρόσφυγες ο Γ.Γ. Κοινωνικής Συνοχής Α. Συρίγος και τα οποία επεξηγήθηκαν εκ νέου στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των προσφύγων με αντιπροσώπους από το υπουργείο Εσωτερικών, την Περιφέρεια Αττικής, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το δήμο Αθηναίων και την Υπηρεσία Ασύλου την περασμένη Κυριακή.

Στο κείμενο επεξηγείται ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδώσει ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου οι πρόσφυγες να μεταφερθούν και να υποβάλλουν αίτημα για πολιτικό άσυλο σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Διότι στο πλαίσιο των δεσμεύσεων από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, οι πρόσφυγες δύνανται να υποβάλλουν αίτημα μόνον στην Ελλάδα που αποτελεί πρώτη χώρα εισόδου στην ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα